Kentucky fried chicken

Igår åt jag min första kentucky fried chicken! Gott men väldigt flottigt, ungarna älskar det så jag antar att det kommer ätas mer än en gång under detta år..
Jag har just skjutsat ungarna till deras första dag i skolan. Gick galant, tyckte det var ganska lugn morgontrafik men mamman försäkrade mig om att det kommer bli kaos efter nästa vecka eftersom skolan intill deras börjar då. Blir kul.. Men jag är ändå stolt, och glad, att jag körde trefiligt! Antar att det bara är en liten fis i rymden om man jämför med hur det är att köra inne i stan men jag väntar med att panika tills den dagen kommer.
J och I går tydligen halvdag idag så jag ska hämta upp de strax innan ett. Inga lunchboxar i skolan idag, innebär alltså att jag måste fixa lunch till de när de kommer hem. Lite svårt när alla äter olika saker och knappt ens det. Meeen, den som lever får se!

Skulle ha träffat en tysk tjej ikväll men hon smsade och sa att hon var tvungen att fixa med lite grejer så vi får se vad jag hittar på. Tog mig en promenad i går kväll runt området här bland alla hus, fejk fejk fejk, överallt. Genade över en liten gräsmatta och man riktigt hörde plastprasslet. haha I love it!

Nu ska jag skypa med Maja om hon lyckas få sin skypeanvändrare att fungera, sen får vi se om jag tar mig ut och springer (Måste i alla fall nämna det så att hoppet lever kvar!!)

För er som inte har fejsböck. New York City




dagens fråga


Varför vill ens ungar sitta inne vid disney channel när man kan vara ute vid poolen i solen?


Så här ser den ut i alla fall...

hej hopp

Idag gick min amerikanska mobil sönder, efter en dag.. Eller så här i efterhand kanske det var så att den bara var urladdad och att det inte gick att ladda den i det uttaget jag satt den i.. Hur som så åkte jag, mamman och J och köpte en ny åt mig eftersom varken hon eller pappan fattade hur man skulle göra för att få den att fungera. Sa till mamman att jag kunde ta den enklaste som fanns, hon sa Okej och gick direkt bort till mobilerna med touchpad på.. Så idag blev jag ägare av en nästan fyrkantig mobil med touchpad och ett litet utfällbart tangentbord. Och Ingrid, man kan inte ta emot riktiga smilegubbar! ;)

När vi kom hem från den lilla åkturen träffade jag familjens granne, från Luleå men bosatt i Kalifornien sedan 20 år tillbaka. Hon kom hit som au pair och gifte sig med pappans bror om jag fattat saken rätt. Så där har ni min framtid! Lite kul att man faktiskt hörde hennes norrländska dialekt genom den amerikanska brytningen. Jag fick hennes nummer och hon sa att jag kan ringa när som om det skulle vara något, så himla gulligt!

Måste säga att jag ätit två supermiddagar två kvällar i rad nu. Pappan har visat sig vara en hejjare på att grilla. Igår åt vi lax med saffransris och grillade grönsaker och idag fick vi kött med någon pasta. Och familjen, jag åt upp hela köttbiten, med bråsk!
Fick även tillfälle att ge deras presenter ikväll vilket uppskattades av alla. Antar att de började undra när jag egentligen skulle plocka fram de eller om jag rent av inte hade några presenter med mig från Sverige.. men jodå. Ahlgrens bilar uppskattas.


här bor jag, om ni ser garaget så har jag mitt rum jämsides med garaget           

Nu ska jag till att lägga ifrån mig datorn för jag måste sova. Imorgon åker C och T (föräldrarna) och jobbar så det blir till att börja mitt liv som au pair. Vi ses om 20 år då!

California here I come

Ni kan andas ut, jag jag och alla mina väskor kom hela vägen till Californien.

På planet satt jag emellan en tant och en snygg amerikanare som hade en skateboard som handbagage. Dock kände jag mig inte i form för att lägga in en stöt och fånga hans hjärta när jag själv satt där med min rosa väska...
Till skillnad från planet från Frankfurt till NY så hade alla på detta plan en egen tvskärm, såklart tog det ett tag innan jag fattade vart man kunde stoppa in sina hörlurar så de första fyra timmarna satt jag där med min lilla tvskärm utan ljud!
Tillslut landade vi och jag började lotsa mig fram till bagageutlämningen där familjen skulle möta upp mig. Och där stod de alla med en welcome Emilia Liljekvistskylt, blommor och en gosekatt! Lillkillen tog hand om min 25kilosväska och vi satt oss i bilen och körde mot mitt nya liv.

Igår fick jag köra in min bil, det gick väl sådär. Körde mamman och pojkarna så de kunde visa mig till skolan och till deras grocery store. Hela vägen från huset till skolan körde jag med handbromsen i... Kommer säkert virra bort mig nästa gång jag kör och det är ju lite nytt att man får köra till höger vid rödljus men jag kommer i alla fall ihåg att jag ska svänga vänster vid taco bell!
Resten av dagen tillbringades i poolen med alla tre kidsen och jag har lärt mig en massa(!) vattenlekar. Just det, det första de frågade på vägen hem från flygplatsen var om jag hade moshimonster. Det visade sig att det är typ som en tamagotchi fast man har den på datorn, en sådan har jag nu! Den ska matas varje dag och man kan hitta på en massa kul med den, är redan vän med alla de tre barnens moshimonsters och de vill gå in och kolla moshimonster heeela tiden.
Mamman har gått igenom en massa saker med mig under hela gårdagen och det är mycket nytt som man ska vänja sig vid, till exempel det här med snacks och lunch. Lunch och middag har för mig samma standard men här är lunch mer ett större mellanmål. Mamman snackar om snacks hela tiden och mitt huvud tänker chips chups chips, lite ostbågar och fredagsmys medans hon menar någonting från "snacksskåpet". De har ett snacksskåp! Och det är stort.
Barnen är jättesöta och klänger, kramas och myser redan med mig. Jag hade förväntat mig att de skulle vara lite tillbakadragna inför mig så här i början men oj så fel jag hade. Antar att det kommer men det är väldigt skönt att de är så rara emot mig redan på en gång med tanke på att deras förra aupair åkte hem några timmar innan jag kom hit så de borde vara ledsna men det är inget de visar inför mig.
Gårdagen avslutades med att jag och barnen kollade på lilla sjöjungfrun, alla uppgosade i min stora säng med varsin snuggie! (en fleecefilt med ärmar ). Nu har har jag just vaknat och ska upp och äta lite frukost och sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Ska kanske ta och fixa till mitt rum med foton och sånt. Det verkar som om minstingen tycker jag är för seg på morgonen för han knackade just på min dörr och har redan vart upp i min säng och ville kolla hur hans moshimonster mådde..

Ungarnas skola börjar inte förns på tisdag och första dagen ska mamman vara med på morgonen och köra före mig till skolan så jag inte tappar bort mig, kan ju vara bra.. haha

Ha det så himla bra där hemma nu! Tänker på er men saknar er faktiskt inte (har inte hunnit med det än men jag ser det som en bra grej!). Har inte tagit så mycket bilder men det lär komma, och Nybilderna kommer också, så småningom. Mormor, det går rykten om att du läser min blogg, IMPONERANDE! Fem av fem toasters får du från mig, sen får du fråga kusinerna om vad det betyder!

Måste kolla mitt moshimonster nu. ciaaaooo

peppar peppar

Sitter på golvet på John F Kennedys airport vid ett eluttag och internettar mig lite. Mitt flyg går vid fem och nu är klockan kvart i tolv så det här lär ju bli kul.. Nej men det är inte så farligt, bara det att det är en randig kardborrematta just vid eluttaget så jag får mig lite rumppelling under tiden, kanske är bra förresten, ganska skönt om jag tänker efter! Har i alla fall sällskap av fyra andra tjejer från Österrike, Tyskland (såklart) Colombia och Polen. Polacken ser ut som en ihoptryckt version av Miranda i Sex and the City. Sen hade vi en svensk på skolan, som jag tycker är en mörkhårig version av Samantha, plus att guiden igår i NYC, pratade massvis om Sex and the City och visade oss alla områden där de bodde och the carrie cupcake. Är det ett tecken eller vad på att året här kommer bli bra? Det är i alla fall min tolkning av det hela!
.

några av oss svenskar utanför en utav skolbyggnaderna
.
Under tiden på skolan har de prackat på oss med väskor och presenter från värdfamiljerna (bland annat den rosa väskan jag pratade om tidigare..) så man blev så illa tvungen att packa om lite, i alla fall jag, som inte hade organiserat packningen så himla bra.. När vi kom hit till flygplatsen vägde vi väskorna och jo, min redan överviktiga väska vägde 10 pounds för mycket. Blev bara till att packa om.. Så nu sitter jag här, en dataväska mindre (förlåt mamma) som har blivit ersatt av min lilla älskling, DEN ROSA VÄSKAN! Underbart! (ironi) peppar peppar att dom inte väger min nya datorväska för då ligger jag nog risigt till..
.
Lite packkaos. OCH DEN ROSA VÄSKAN. mm I love it!...
.
Nu ska jag nog börja checka in och sen måste jag lära mig hur man gör snyggare blogginlägg så det inte blir så rörigt, detta är inte okej...
.
Hoppas ni har det bra i Sverige för jag har det än så länge TOP NOTCH! Tänker på er!

NYC jomenvisst

Har haft en sådan otroligt bra dag med alla svenskar i New York City! Frihetsgudinnan, Central park och massa mer, utsikt över hela NY från rockafeller center för att avsluta dagen med att gå längst 5th avenue till bussen. Bilder kommer sen.
Nu laddar vi inför morgondagens flygtur över till andra sidan Usa, till CALIFORNIA!! Nerverna börjar komma, på riktigt..

tredje dagen i Usa

Tänkte att jag skulle ge mig på och försöka uppdatera lite om vad som har hänt från det att jag sa hejdå till familjen på Arlanda fram tills nu. Ett försök åtminstone. Okej, när familjen försvann mötte jag upp sju andra tjejer och vi tog oss till planet för att flyga till NY med mellanlandning i Frankfurt. Väl landade I NY efter åtta timmar var det bara att ställa sig i den långa kön, såklart kissnödig, för att ta sig igenom den sista och avgörande kontrollen. En halvdöv och glad busschaffis mötte upp oss och körde oss till den så ökände aupairskolan. Väl framme checkade vi in på våra otroligt glamourösa lyxsviter och mötte upp alla andra aupairer i matsalen där vi fick, såklart, piiiizza.
Alla dagar har vart långa och väldigt jetlagade, men det har vart väldigt kul. Lektioner med pensionerade Mrs Louraine som fnissar och har en väldigt skön amerikansk dialekt.
.
Jag och tjejerna gjorde ett luciatåg till Mrs Louraine
.
några av oss svenskar på en utav rasterna
.
Igår hade vi sing a long på kvällen där alla länder fick gå upp på scenen och göra ett framträdande. Sverige dansade såklart till små grodorna.
.
Alla svenskar på scenen för lite midsommardans
.
Idag hade vi en workshop med en polis som tydligen kommer hit och föreläser och har gjort det i tolv år. Hur skön som helst!
.
Stina fick lite Pböter..
.
Nu sitter jag här med huvudvärk och imorgon bär det av till New York City för guidad tur och allt vad där hör till. Fick igår en present från min värdfamilj med hela NYCturen betald och lite annat smått och gott, jättefint. Har även fått en stor jävla väska från Culture careklubben, den är rosa! Till det fick man matchande nyckelband och skrivblock! Underbart.
Nog om detta. Nu ska jag gå och borsta mina tänder, ta en huvudvärkstablett, krypa ner i sängen och ladda inför NYC!
herrråå

Detta har jag lärt mig idag

Måste bara säga det också att det svenska gänget här på skolan är supergoa. Tror vi är 23 svenskar, sen lite colombianer, polacker, danskar osv i smågrupper. Resten är tyskar. Huuur många tyskar som helst, överallt!

IN NEW YORK

Jag är trött.
Dagen har spenderats med 7 andra tjejer hela vägen från Arlanda tidigt i morse fram till New York och Long Island med en massa tidsskillnad där jag nu sitter i en säng på ett gammalt college typ. Mer orkar jag inte skriva. Mer än att magkänslan håller i sig. Det här blir top notch.

see ya laaater


Insåg just att min färdigpackade väska är fem kilo för fet.. Det blir till att packa om. Kul.
Om två timmar går bilen mot Arlanda och om sju timmar flyger jag iväg mot US and A.

Gårdagens utgång blev jättebra. Förfest uppe vid hoppbackarna med utsikt och solnedgång över hela Falun. Kunde inte få ett finare hejdå. Men alltså ja. Nu bär det av. Känns så galet bra och nervositet är på plats. Hejdå Sverige. Nästa gång så är jag i Usa!


Lördag

Har just ätit hejdåmiddag a la sommarErnst med familjen och väntar på att tårtan ska komma fram. Imorgon är dagen innan DET och ikväll blir det en sista utgång! Känns som det kommer bli en bra kväll och jag hoppas jag kommer kunna njuta av att vara där jag är och inte panika över att det egentligen är en hel del grejer som jag inte har koll på. Söndagen får bli en panikdag. Lördag blir fest! Det är så vi säger det.

Om man skulle ta och börja..

Har vart en sväng på stan och fikat med fröken Idre och försökt göra några ärenden. Fortfarande två presenter kvar och möjligtvis en väska till handbagage att köpa men men. Har ju hela helgen på mig :) Nu tänkte jag sätta igång och börja med packningen. Vad behöver jag egentligen ha med mig? Den stora frågan som kommer klinga i mitt huvud ända fram tills planet lyfter, om inte längre.. Just det, hur och när tar jag mig till Arlanda? Det har väl varit det minsta problemet att lösa men nu börjar det ju närma sig så om man skulle ta och.. Förstår inte hur jag fortfarande kan vara så lugn. Men men. Ikväll blir det i alla fall mys med fina vänner.

Hemma från Stiftsgården

Okej är det nu man ska börja känna efter och inse att det snart är dax att packa om och packa färdigt allting som är uppackat och tvättat från Stiftsgården, köpa presenterna som är kvar att fynda och säga hejdå till alla vänner? Är det nu man ska få panik? I så fall ligger jag risigt till. Känner ingenting inför resan, eller jo men nästan så. Är fan coollugn. haha men det kan ju vara bra. Känner jag mig själv rätt så kommer det, tro mig. Tror det bara är så enkelt att jag inte har fattat att jag åker på måndag. PÅ MÅNDAG. Okej, nu gick det in lite. Så fint. Men ganska coollugn, sittandes hos familjen Goop och njuter av att vara hemma i fina Dalarna. Imponerande Emilia.

RSS 2.0