ATT VARA ELLER INTE VARA. 21


Nu har jag hunnit bli 21 år! I Sverige i alla fall.
Här i Cali dröjer det ytterligare några timmar.

Solen har hittat tillbaka hit igen vilket jag gladeligen tackar för. Californinen är verkligen inte fint när solen inte skiner. Då är det grått, grått och grått med alla flerfiliga vägar och betongklumpar.

Min bil är inne på lite rehab så idag cyklade jag för första gången på fyra månader. (Så nu faster Stina kan du inte klaga längre!)
Jag är även ledig denna vecka från jobb men det finns inte så mycket att göra när alla vänner jobbar.

Den här julehelgen har inneburit mycket jobb för tankemaskinen. Allt blir så påtagligt så här när hela familjen är hemma när det kommer till att trivas i sin värdfamilj, så jag längtar efter den vanliga vardagen när allt blir som vanligt.
Men imorgon blir en bra dag för då fyller jag år och då ska det först lunchas med värdfamiljen, J och C har köpt en tårta till mig. J sa att det skulle bli en överraskning och att ingen fick visa mig tårtan. Sekunden efter frågar han mig "By the way, Emilia, do you like oreo cookies?" Undrar vad det blir för tårta..

Sedan blir det Long Beach med vännerna på kvällen.
Det om inget annat blir, Top Notch!

KONTROLLVÄGEN HÄLSAR


Väcktes av fina familjen.
Nu har jag sett både Kalle Anka och André Pops.
Jag hjärta André Pops, och familjen!


GOD JUL ÖNSKAR JAG OCH TOMTEN




Hoppas ni alla, vart än i världen ni befinner er, får en riktig mysig jul.
Ta vara på era nära och kära. När man firar jul så här på andra sidan jorden inser man hur mycket närt och kärt betyder!

Jag och Carro inleder julaftonen med lite stros, uppenbarligen blev det shopping, och starbucks! Vi ska planera nyår. Det är akkurat!
Men först, JUL!

SÄFFLE, GE MIG EN KOPP KAFFE


Är just klar med juleklapparna som nu ligger här inslagna och väntar på att bli öppnade. Ska jag rimma? Gör man det i Usa? Som liten slog vi alltid in klapparna och rimmade nere i källaren med Kurt Olssons jul på vinylskiva i bakgrunden.
Nu har jag ju inte den vinylskivan här men den har fått ersättas av Hasse och Tages Klassiker, en skiva mamma skickade med i ett paket, det duger så det blir över! Har även lyxat till det med en paradisask från Ikea som brukar vara en av klapparna från mormor. Finns inte mormor till hands får man fixa det på annat vis. Men jag tänker att den är från henne, tack mormor!



Helgen var galen förresten med alla luciauppträdanden och tillhörande fester. Ska komma ihåg att skriva om det här näst.
Men nu ska jag borsta tänderna.

DET BARA ÖSER NER


Mina ungar sitter och dinglar med benen i poolen i ett spöregnande Cali.
Borde kanske ingripa men nej inte idag, tar kort på de istället. Blir ett fint minne.

Fick just två julepaket på posten. Från Skellefteå och Uppsala, tack ska ni ha. Såklart började jag grina lite smått som alltid när jag får paket, men jag tänker att det hör till. De ligger så fint på mitt rum nu och väntar på att få öppnas!

Nu förstörde jag det roliga och blev the mean nany. Ja ja.

MUSIKHJÄLPEN


Programmet borde gå året om!
Det bästa är ju när Jason sänder, igår Sverigenatt hade han Christer Lundberg till nattgäst, himla bra.
Jag skänkte pengar, vilket jag uppmanar alla att göra.
Gillar när man blandar nytta med nöje. Och vilket nöje sedan, och vilken nytta! Nu gick de över 5miljonergränsen!
Göre!

Nu ska jag äte frulle och sedan ska jag iväg på julavslutning på pojkarnas skola. Det regnar, jättemycket.

SÅ HÄR PÅ KVÄLLSKVISTEN


Ligger och fnissar hysteriskt för mig själv när jag ligger och kollar på vad Marit skrivit på sin facebooksida.

Drove by a group of mid-twenties girls on Saturday...Emma excitedly exclaims: "Look mom, sexy girls!" Not knowing exactly what to make of the comment I asked cautiously - "Oh, what does sexy mean?". "It means they are FLEXIBLE, mom"! (Decided to leave that one alone....)



Den här fina fyraåriga tjejen slutar aldrig förundra en. Glädjespridaren nummer ett som så fort hon ser en kan utbrista
Emilia, you are soo beautiful today. I like your dress very much.
När jag då säger tack så mycket you're so sweet Emma, svarar hon sprudlande glad, oh thank you veeery much Emilia, YOU are soo cute!
Hon är fyra år. Hon är min förebild!

TRÄSLÖJD OCH MÖRKERMAKT


Lucia idag och här sitter jag med 22 grader varmt och sol.
Det är faktiskt svårt att förstå att ni har minus och massa snö när man själv går runt i linne och shorts.
I och för sig är det svårt att över att huvud taget missta sig att det skulle vara jul. Juldekorationer öööverallt, julmusik, julgranar ja till och med när man åker förbi kyrkogården så har familjer pyntat gravplatserna med små pyntade granar med krimskrams och jesusbarn och en massa tjohejsan. Tror jag hann räkna till tio granar imorse när jag körde förbi som hastigast.



Och när vädret inte är det juligaste (Igår var det 26 grader varmt om inte mer och man svettades som en gris) får man jula till det på annat vis. Igår var det julbak och pyssel hemma hos Marit.









Nu sitter jag här med min chokladkalender, tittar på Sunes jul och tänker på att jag snart avverkat en tredjedel av mitt år här i Usa. Glad Lucia på er!

KÖTTBULLAR OCH CHAMPAGNE


Igår lussade vi alltså på en julfest i Beverly Hills hos en svensk Sweadam vid namn Kerstin, jättesöt. Gaget var 50 dollar var och sedan fick vi stanna och ta del av den gooooda maten och resten av kvällens galaj.
Köttbullarna var himmelskt goda och till maten bjöds det på champagne.
Där satt vi, i ett jättefint hus med pratglada amerikaner och en jättefin hund klädd i julrosett. Under granen for det runt ett elektriskt tåg och den pampiga trappan i hallen var klädd i granrisjirlanger och röda rosetter.







Jag fick med mig luciakronan hem eftersom jag ska få vara lucia nästa helg på ytterligare en julfest. Så idag lagom till tredje advent, luktar det lingonris och lucia så det räcker och blir över!

Nu blir det till att ta vara på söndagen och fara iväg till Marit på julbak och pyssel.

BEVERLY HILLS IKVÄLL


Om en timme kommer Carro och hämtar upp mig. Vi ska med Nana och två andra tjejer åka mot Beverly Hills och möta upp resten av lussegänget för att lussa på en julfest.
Jättekul ska det bli men nu kommer ångesten. Vad ska man ha på sig?

Igår hade Carro lagat fredagsmiddag åt mig och Nana. Tanken var väl från början att vi skulle laga middag tillsammans men vi blev lite försenade så när vi kom fram var grillen på G och klyftpotatisen var nästintill klar. Ja det var ljuvligt och vi åt nyponsoppa med glass till efterrätt!

Nej, dax att ta tag i ångesten. Ha det fint!

HUN ER TILBAKE


Kristine är tillbaka från Japan så ikväll blir det Starbucks!


Vi har saknat dig till Norge och tillbaka. Välkommen hem!

NÄR DAAGEN BLIR MÖRK


Lite bilder från söndagens Luciabravader skulle kanske vara på sin plats.
Nästan det roligaste under dagen var när Nana blickade ut över folkvimlet, låt säga fem sekunder och säger bara sådär, är inte det där Anna Anka?
Visst var det hon men ingen bild fick man för hon gav mig mördarblicken och vände på klacken.










Fick hjälpa till att sjunga när det skulle dansas kring den osynliga granen. Här är jag och min vapendragare LeRoy!



DET STRÅÅLAR EN STJÄRNA


Kom nyss hem från Long Beach och en hej dundrande Christmas Parade.
Imorgon ska vi lussa.

Varje söndag sedan i mitten av september har vi övat och imorgon är det dax, vi ska sjunga på den stora svenska julmarknaden på the Shrine.
Förr delades Oscarsstatyetten ut där, nu ska vi sjunga Jul jul och God afton mitt herrskap.
Jag ska äta lussebullar och dansa ringdans runt granen. Dricka glögg ska jag också göra.


I fina Falun när det är Lucia



Igår var vi bjudna hem till Marit där vi gjorde Tacos och drack Margaritas. Väldigt gott, väldigt trevligt och väldigt mycket skratt!
Vanlig svensk hederlig Tacos är något jag värdesätter väldigt högt här i livet.
Den egentliga anledningen var att vi skulle få umgås med Madelen. En fantastisk go människa som idag flög till Washington DC för att au paira lite där. Vi skrev en fin liten dikt till henne som hon blev så glad över. Hoppas du får det gött på andra sidan med din nya bil!

100 DAGAR


Har jag varit i USA så länge?
Säger som varenda en av alla au pairer säger, det går så sjukt fort. Samtidigt inte. Konstigt det där.

I morse skypade jag med Lovisa, det var mysigt.
Sedan förstår jag mig inte på detta land och deras ventilationer och ickeelement hit och dit. Nyss var det sviiinkallt på mitt rum. Satte jag på mitt elemnent på hjul på svag värme och nu kokar mitt rum likt en bastu.

Försöker för övrigt bränna ner mitt första adventsljus.. Inte så smart kanske att slå på stort och köpa fyra stora blockljus. Går lite sakta. Men det är mysigt det med.

Nu är det lite svalare. Hej, hej.

RSS 2.0