ÄNDRING I SCHEMAT (LÄS LIVET?)


Jag har då verkligen rört om i grytan här Cali, den är het så att säga och jag vet inte alls hur den kommer att smaka. Lite lulligt skrivet men så får det vara för jag tänkte koncentrera mig på att ha en asbra helg och sedan berätta mer om min öö matlagning när jag vet vilket recept som gäller. Tanken var ju att jag skulle jobba ikväll men nu när grytan smaksätts på annat vis så blev jag ledig från allt jobb, vilket innebär att jag kan följa med mina kära vänner till Santa Barbara på Halloweenpartaj ikväll.


Min lilla pumpa slutade med en dalahäst på ena sidan och ett happyface på den andra

Gårdagskvällen for jag iväg och myste med Nana på bland annat Whole food (typ plocka på dig lite smått och gott av det du vill ha i din matlåda, väg in och betala), vidare till Coldstone för att sedan avsluta med te och idolklipp på Starbucks till stängning.

Tidigare under dagen for vi och shoppade lite på Del Amo.

Medans Nana njöt av en av hennes favoritbutiker Hollister hittade jag ett annat sätt att roa mig

Och visst att det är Halloween över hela staden men det hindrar inte amerikanarna att börja julpynta.


Happy Hallowwen!!


Nu kommer Nana om några mminuter så ska vi ut och sista minutenköpa en halloweendräkt åt mig. Sedan kan helgens bravader börja!

UPPSTÅNDEN IGEN


Ja hör ni här har jag inte varit så aktiv på ett tag. Har haft mig en liten dipp som jag hoppas blir bättre. Skypade lite med Sophie Nyström tidigare idag och hon, som varit au pair i Bryssel, beskrev det så vackert, Aupairlivets baksida är familjen. Just nu är det så, jag har det så himla bra här och jag stortrivs med allt som finns här i Cali men när det kommer till familjen känns det inte hundra alla dagar. Ja ja, orkar inte dra det stora hela men jag vill bara säga att det är väldigt irriterande när jag trivs så pass bra annars. Kom igeen, Faamiljen.

Nog om detta. Idag drog jag med mig Nana till ett ställe som heter Ladera Linda eller något. Var dit en sväng igår när S hade fotbollsträning där. SÅ SJUKT FIN UTSIKT! Ligger ganska högt upp och utsikten är över havet och man ser horisonten och man är omringad av massa berg och klippor, ja ni fattar. Dit tog jag med mig Nana och våra springskor för att vandra omkring bland det fina. Vad som gjorde saken bättre var att solen strålande, vad har ni för väder i Sverige?..



Men jag tycker då vi är väl värda solen här borta, dels för att vi är här och sliter med allt det nya och alla situationer som uppstår och sedan för att det faktiskt varit tråkväder här fram och tillbaka i tre hela veckor. När jag säger tråkväder menar jag inte en fin mysig höstdag som ni har fått njuta av i Sverige antar jag, nej då menar jag mer att någon dragit bort solen helt och istället hällt ett enormt vattenglas blandat med grå vattenfärg över hela LA. Sådant väder menar jag. Så ja, vi var värda denna sol!





Sedan for vi och köpte lite smoothies på Jamba Juice och jag köpte mig även en liten pumpa jag tänka göra i ordning till en lykta att ha på mitt rum. Jag kan behöva lite halloweenkänsla nu när jag varit så oerhört klantig och snällt tackat ja till jobb lördag kväll.. Halloweenlördagen i USA, hur kunde jag göra det?

A pumkin head and a tomato head ta da

Denna dag är ju en av de dagar man sett fram emot mest sedan den dagen man visste att Usa var ett land, och då har jag råkat säga att jo men visst, nemas problemas, kul att ni ska på fest. Att det var Halloweenfest framgick först dagen efter. Kul jul.. Försöker intala mig själv att det inte är hela världen men det är lättare sagt en gjort när verkligen alla hus här påminner en om det. Men som sagt, min pumpa är inhandlad och imorgon ska här karvas!

Ungefär såhär ser det ut i alla trädgårdar, vet inte hur många gånger jag har reagerat och tänkt, men va? ofta man har familjegrav på gården?!

Till sist, GRATTIS FINA MAMMA, hoppas du hade en fin dag med Julia Roberts och att det blir fina tomtar till jul ;) Saknar dig. Och din lasagne.




Nu ska jag googla på lite pumpmotiv. Ha de, som Kristine brukar säga, akkurat!

BORING WEEKEND

Okej, denna helg har inte varit så mycket att hänga i julgranen. Sitter och käkar Marabou. Den börjar ta slut..

Så här har jag sett ut hela helgen, typ.

Dax och börja peppa för en ny vecka. TAGGA!!!!

JUST A NORMAL DAY

Hej och hå. Kan börja med att säga att körkortsfixet ser ut att lösa sig, spenderade några timmar i morse till att styra upp saker så nu är uppkörningen bokad.
Resten av dagen har jag jagat en galen hund genom en massa uppförsbackar ( fy satan vilken träning!!) och städat vardagsrummet inför club scout meeting som pågår i detta nu. Tolkade ordet meeting lite fel för jag trodde det skulle vara typ Scoutledarna som skulle komma över på en fika och lite pappersjobb. Men nej, det är uppåt tolv sjuåriga pojkar som springer omkring och klättrar utanför min dörr. För ja jag har stängt in mig på rummet med en god sallad och ett stort glas vatten. Nu stämde de upp i God Bless Americaramsan och någon började just gråta, och där ser man nu fyller en William år för Happy Birthday sjungs för fulla muggar. Mina väggar är kanske inte de mest isolerade och jag hör knappt Top Model på tvn men heej, välkommen till en au pairs vardag.
Nu blev det lite mer Happy Birthday. Och Cupcakes..

DET ÅSKAR I CALIFORNIEN

Idag bakade jag scones. Tredje gången gillt tänkte jag. Första gången blev det utan bakpulver, andra försöket blev det med något bakpulverliknande baking soda, sconsen blev gula.. inför tredje gången som var idag hade jag insett att det faktiskt hela tiden hade funnits bakpulver i skafferiet.. De blev hur goda som helst, åt upp alla med en gång. Haha ville bara springa runt i huset och ropa ut min glädje. För så glad blev jag åt mina fina scones.



Idag har jag även haft min körlektion inför det Californiska körkortet. Min körlektion med Al. Al visade sig vare en helskön gubbe från Iran, en rikig morfargestalt. Så som körskolelärare bör vara. Däremot verkar det svårare än vad jag trodde att få det här körkortet. Inte att jag kör dåligt (är ju världens bästa förare ju!) utan att det krånglar med alla papper och bokningar och hela fadderullan. Imorgon måste jag åka till DMV, typ vägverket där man gör skrivprov och får tillstånd och sånt, och se till att jag får ett längre giltigt tillfälligt körkort. Det jag fick efter att ha klarat teoriprovet håller bara i två månader och vanligtvis ska det gälla ett helt år, någonting har blivit fel. I och med detta kan jag inte boka min uppkörning eftersom de tror (beroende på mitt tremånaders tillfälliga körkort) att jag bara är här på besök och därmed inte ska göra någon uppkörning utan det räcker med teorin. Ja det är krångligt men så verkar det ligga till. Men därför måste jag se till att fixa ett längre tillfälligt körkort så jag kan boka uppkörningen. Skit samma.

Mitt i allt körkortskaos har det även regnat heeeela dagen. och åskat, mycket. Detta ledde till ett tre timmars långt strömavbrott. Eller det kanske höll på ännu längre. Men skönt har det varit. Första jobbdagen på två månader utan ljudet från Phineas & Ferb, Wii eller lego Batman. Förstår ni! Och inte kunde det krävas att man skulle få popcorn heller för nej, det gick inte utan ström! Vi satt med tända ljus och ritade med kritor (väldigt rogivande), spelade lite piano på familjens så ostämda piano och väntade på att C och T skulle komma hem med Panda Express, mums.


Så här ser det ut när man sitter och pudrar näsan så att säga under under strömavbrott

Nu har jag dragit mig till Starbucks och har suttit här en timme med min hot Chocolate Grande. Himla skönt att få komma bort och sitta med sig själv och knappa i sin enkelhet, liksom alla andra runt omkring mig en tisdagskväll på Starbucks.


DET REGNAR I CALIFORNIEN

Japp det gör det och här sitter jag och har en ganska tråkig dippdag.. MEN!
Tänkte bara slänga in en bild från när jag är på gymmet. Så ni som tvekar inte gör det längre och börjar tro på att jag faktiskt är där på riktigt och tränar! Inte idag då, men förra veckan var jag faktiskt där, fem dagar i rad. Det ni.



Mm ni ser, inga frågetecken längre, Emilia har köpt träningskort!
Jag tror inte man kan undvika att gå upp några kilon när man åker hit till landet som har Coldstone, cheesecake Factory, chocolate factory och alla göttiga restauranger. Dock glädjer det mig att det jag har gått upp, har mamma gått ner hemma i Sverige. Bra jobbat mor!

SLÖLÖRDAG I LIKE

Idag var första dagen, sedan jag kom hit för snart två månader sedan, som jag sov längre än till nio. För er som känner mig vet att jag sällan går upp före nio på morgonen, inte ens i närheten, bara om jag måste. Idag behövde jag inte, och det var så himla skönt! Ingenting planerat, en riktigt slölördag, mm I like it! Vad som gjorde denna lördag ännu bättre var att det var Americas Next Top Modelmaraton på tv. Från morgon till kväll. Japp, så har min dag sett ut, fått lite pysselsaker gjorda och tagit mig en promenad ute i dagens väder som idag bjudit på ruggighet.



Nu visar min kära vän TVn Legally blonde och jag väntar på att Nana ska kika förbi så ska vi kolla på gårdagens Idol. Imorgon blir det som vanlig ordning en tur till LA och Marit för Luciaövning, det börjar arta sig nu. Sankta Lucia here we come!

IT'S TIME FOR FOOTBALL GIRLS

Carro tog med mig och Nana på våran första American football game igår. För att sammanfatta min tankeverksamhet under matchen så kan man väl säga att jag fattade iiiiiingenting av vad som hände där ute på planen. Men. Det var så himla kul att vara där, kanske ska tillägga att det var på high schoolnivå. Precis som på film. Coachen var där, hot dogsen, tacklingarna fanns där i överflöd, speakern, orkestern, den tjocka trombonisten, cheraleaderserna och chearleadercapten med det så överdrivna leendet. Man ville bara pausa och spola tillbaka för att se igen och igen, sedan kom man på att just det, jag är ju här på riktigt, det är inte film, det är mitt liv.







Så klart var jag på plats för att kolla in rumporna, fick dock inte kort på de snygga och formade..

Vi letade sedan reda på ett Coldstone där vi åt massa god glass, jag fick till och med Carros, muums!


Dricksar man på Coldtone sjunger personalen en sång för dig. Vi dricksade och fick två sånger sjungna! Sedan for vi hem och avslutade kvällen med en film, jag somnade såklart efter fem minuter.. Men det var i alla fall min fredagkväll. En bra sådan.


LUNCHTORKA

Kom just hem från mitt första Yogapass på gymmet 24 hours fittnes. Har skrivit upp mig på sju dagars gratispass och sen får vi se om jag är peppad till att fortsätta. Hoppas hoppas. Imorgon ska jag och Nana på någon kick boxning av något slag, kul ska det bli.

I alla fall, kom just hem därifrån och jag är hungrig och det är verkligen på tiden att jag gör lunch så det inte blir att stressa i sig mat, springa ut till bilen och bli svettigare än vad man behöver bli på mina lädersäten i denna 25gradiga värme vi har idag, klibbigt blir det om man säger så. Grejen är den att jag har lunchtorka, vet inte vad jag är sugen på, öppnar stänger, öppnar stänger kylskåpet och går och lullar runt och blir stressad av att klockan tickar.
Så snälla hjälp mig, vad kan man äta till lunch? Tänk fräscht, enkelt, och gott. Inte (!) amerikanskt, fettigt och oljigt.


Detta är vad det brukar bli, mozzarellafyllda tortillas med olika fyllningar. Himmelskt gott men lite variation vore helt på sin plats

I HELGEN HAR JAG BLAND ANNAT

Ännu en helg i Cali är nu avverkad och den tänkte avslutas med ett eller två avsnitt av Sex and the City. Men för att binda ihop rubriken med inlägget, I helgen har jag bland annat:


Njutit av en varm choklad från Starbucks


Fördrivit tiden med Nana på South Bay Galleria


Spenderat lördagskvällen med dessa fina jäntor


Besökt Yogurtland två gånger

Haft både Caroline och Nana som nattesällskap


Ätit en god söndagsfrukost

Och införskaffat mig både Converse, garderobsblomma, hatt och en tändare

JAG VÄNTAR PÅ MIN NANA

Sitter hemma hos Nana och väntar på att pinglan ska bli klar så vi kan åka och möta upp Kristine på Chronic Tacos. Ett mycket gött ställe det där, Tortillas som man kan fylla med lite vad man vill, bland annat. Mums! Och billigt, för en fattig au pair är det det bästa, alla kategorier (förutom Coldstone förstås).

Sedan blir det vidare hem till mig för lite Idol. När jag och Nana tidigare idag besökte IKEA sa jag att jag tyckte det var så drygt att vi måste vänta enda tills efter programtidens slut innan de skulle lägga upp det på tv4play. Just efter att jag sagt det slog det mig att nej nej Emilia, du är nio timmar efter i Californien, du kan nästan kolla på det när du vill. Även Nana var snabb med att påpeka det. Hur som så blir det Idol efter Chronic Tacos, om Nana nu blir klar någon gång.


Tredje gången gillt på Ikea. ..På knappt två månader.

SNART ÄRE HELG!

Men idag är det torsdag och den har sett ut som sådan..

Skjutsade ungar till skolan imorse och på vägen hem stannade jag till vid Redondo beach och tog mig en springtur längst havet. Ipoden hade jag glömt hemma och inte för att måla upp värsta idyllen nu men det gjorde inte så mycket när jag hade havet och dess ljuva stämma till sällskap. Kom hem, åt lite frukost, zappade igenom alla konstiga TVkanaler och skypade en snabbis med pappa. När frukosten var uppäten gick jag ner till videobutiken och lämnade tillbaka några filmer åt C för att sedan gå tillbaka, och jag måste säga det att det är träning bara det att gå upp till huset, då bor vi bara på tredje gatan..



Väl hemma kröp jag ner i familjens soffa och kollade på ett antal SATCavsnitt. Ganska ruggigt väder under förmiddagen när jag fick lov att dra in händerna i hoodtröjan på väg till videobutiken. Men tack vare solens frånvaro fick jag inget dåligt samvete av att sitta inne tillsammans med Carrie och co. När posten damp ner insåg jag att ett stort kort var adresserat till mig, från alla fina på Stiftsgården. Blev så glad bara av att se era namn på kortet att jag genast började sjunga lite sånger ur den blå pärmen



Till lunch gjorde jag tomat och mozzarellafyllda tortillas och sedan var det dags för en snabbdusch för att sätta sig i bilen och hämta upp pojkarna. Några av ungarna på skolan blir hämtade av en skoltaxi och jag har insett att en av de manliga förarna ser ganska bra ut, i alla fall från bröstet och uppåt, mer har jag inte sett. Dock har jag, vid flera tillfällen nästan varje dag, lyckats tajma in så jag hamnar precis lagom så jag kan sitta och få mig lite ögongodis i väntan på att klockan ska ringa och alla ungarna komma utspringandes. Frågan är ju bara nu hur jag går vidare med detta…


Bilen längst bak, killen som inte syns, möjligtvis håret. Den så kallade taxikillen

Nu skiner solen och jag skulle inte ha något emot att sitta ute på starbucks eller Jamba Juice och smutta på en god smoothie, men de timmar som faktiskt solen är framme nu när det börjar bli kallare här i Cali så sitter jag inne och gör mitt jobb som au pair..

Det var min torsdag och den kommer sluta med Greys Anatomy!



RÄTTELSE

Jag ska inte bara läsa mail från Ingrid. Jag ska skypa med henne! ÅÅ nu skulle jag haft en kladdis i ugnen..



DET SKA BLI SOL TILL HELGEN IAF

Men idag regnar det i los California. Gudars vad det regnar. Blir en morgon med raggisar, frukost i sängen, täcke och filt. Inget fel på det. Ska krypa ner nu och läsa ett apalångt mail från min kära Ingrid. Hej hej mysdag!



IDAG KOM DET!

Mammas paket som hon skickat till mig. Brevbäraren plingade på dörren precis när jag skulle iväg och hämta pojkarna på skolan så jag fick snällt vänta tills kvällen innan jag kunde få öppna alla söta paket hon hade gjort iordning. Måste dock erkänna att jag tjuvkikade en massa. Fin mamma jag har.



Siter nu och väntar på Nanananananaaaa, kanelbullens dag ska firas och vi firar den på Coldstone, den där riktigt goda kanelbullen får vänta tills jag återvänder till Sverige.

SÖNDAGEN I SANTA MONICA

Det är liksom helgerna man lever för här i aupairvärlden. Därför är det himla skönt att jag hittat mina helgpärlor, Kristine och Nana. Vi har många planerade helger framför oss och denna söndag hade vi planerat en favorit i repris, Shopping i Santa Monica och 3rd street. Eller ja, egentligen hade vi tänkt göra beachen i Santa Monica men den Californiska vintern börjar komma, därför inget beachväder, men shoppingväder är det väl jämt så inga ledsna miner här. I och för sig har jag hittills inte shoppat överdrivet mycket, så även inte denna dag.


Det är så kallt att man till och med pälsar på sina cyklar dagar som dessa

På en av affärerna börjar killen som jobbar där prata med oss och börjar gissa varifrån vi kommer. Han gissar rätt på första försöket och börjar prata svenska. Jag börjar sluta bli förvånad nu.. Den här killen hade bott i Sverige i 15 år och jobbat inom musikbranchen men ”tröttnat” på det.. Ganska jobbig och överdriven var han, men ändå roligt.

Senare på eftermiddagen åkte vi hem till Marit och övade Lucia, lika trevligt även denna gång.
Skruvfästena till en platta under motorhuven på min bil hade slitits sönder, plattan släpade i marken när jag körde. Så när vi skulle åka från Marit försökte vi få bort denna platta. Den enda skruven som inte hade lossnat satt som sten, en snygg amerikan fick hjälpa oss att dra bort den, slutet gott allting gott som jag brukar säga!


Porten till Marit var stängd så räddaren i nöden, Nana, offrade sig


Marit gjorde ett tappert försök

Vi avslutade denna söndag på en mysig restaurang på 3rd street för att sedan trötta och nöjda komma hem och sova!


LÖRDAGEN

Jag är ju inte precis den där morgonmänniska jag många gånger skulle vilja vara. Speciellt inte på helger, när man inte är tvingad att gå upp, varför när man kan ligga kvar och mysa under täcket????!. Därför kanske det låter konstigt när jag säger att jag, frivilligt, erbjöd mig att vara Nanas frukostsällskap i lördags, klockan 4.30! Men det är faktiskt sant.

Hennes värdbarn har träningar tidigt på mornarna så Nana föreslog att jag kunde sova hos henne och sedan följa med och hitta något mysigt frukostställe. Som den fina vän jag är så sa jag såklart JAAAAAA. Fredagsnatten blev sömnlös, när vi hade kollat klart på alla idolavsnitt var klockan 3.30 och därför ingen idé att gå och lägga sig. Vi skjutsade till ishallen och sedan for vi till ett frukostställe Nanas värdmamma hade tipsat om. Tror vi kom dit någon timme innan öppning för vi lade oss i bilen och sov en och en halv timme. Sedan blev det American pancakes med massa frukt!

Vid ettiden styrde vi bilen mot IKEA med Kristine och Caroline. Jag shoppade för alldeles för mycket pengar men ja, det var lätt värt det.





Kristines värdföräldrar hade berättat att de dagen innan hade varit ute och ätit på Redondo Beach, ute på piren, och sett ingen mindre än Zac Efron och hans filmteam! Vi åkte därför dit för att käka middag, man kan väl inte göra klart alla inspelningar på en enda ynka kväll tänkte vi. När vi körde runt och letade parkeringar passerade vi en kolosalt stor limousineliknande buss och några limousiner här och där. Antar att det var Zac Efron med vänner som åkte därifrån för på beachen var de inte kvar..

Ja ja, det blev Cheesecake Factory, med efterrätt såklart. Det är det enda stället man verkligen mååste beställa efterrätt! Det hör liksom till, de är himmelskt goda!

Efter en jättegod kinesnudelkycklingnågontingsallad med något golvmoppsliknade crisp, slutade kvällen hos Nana där vi kollade på film, jag somnade ganska fort dock.. Nana med tror jag.


DETTA VAR MIN FREDAG

Brownie (med olivolja, ett BIG no no) var det jag bakade, Mac&Cheese var det min hostmum "lagade" till middag. Nana var mitt sällskap för kvällen. Idol var det vi förderv tiden med och sömn var något vi inte utnyttjade. Inte alls faktiskt.



TUMMEN UPP

...För igår blev jag halvt med amerikanskt körkort. Teorin är avklarad och nu ska här uppkörning bokas.



I vissa stater här i Usa räcker det att ha sitt internationella körkort för att det ska vara lagligt att köra bil. Här i Californien kräver de ett Californiskt körtkort, så det var bara att sätta igång när man kom hit.

Att ta körkort här i Californien är kanske inte det svåraste man kan göra här i livet, speciellt inte om man är van vid den svenska körkortsprocceduren. Som min vän Rune så klokt sa, att ta körkort i USA är som att fiska upp ett körkort i flingpaketet. Jag håller med och är inte förvånad när man ser alla dårar ute på vägarna här.
Okej, några frågor var knepiga men resten av provet var ett skämt.
En teoribok på 90 sidor, därav en stor del handlar om saker som är mer än självklara, rök inte med barn i bilen, Får du veva ner rutan, blunda och njuta av den friska luften om det är dimmigt ute? ja ni fattar. Nu väntar en uppkörning som tydligen bara håller på i max 20 minuter där man får köra runt lite i området. 

Vi får väl se hur det går, framtiden lär visa om jag klarar det eller ej.
Hoppas det är goda flingor!

RSS 2.0