WELCOME TO MY LIFE

Idag har jag tvättat halva dagen och andra halvan har jag hämtat och skjutsat kids till olika aktiviteter. Däremellan har jag städat rummet och gjort mat, hej och välkomna till min dag som hemmafru i ljuva Californien!



Men vad gör lite slit och släng när ett sådant här fint brev från fina Hanna Ferlin dimper ner i postlådan. Och på det lite spontanskypning med andra fina Hanna, Hanna Enlöf. Tre maskiner tvätt blir som en fis i rymden när man får prata mozarellaost och gitarrlektioner, och läsa om livet i Tomelilla.

Nu sitter jag på nytvättade lakan och tittar på Top model (Vars fan är Miss J!!?) på min nyputsade burktv. Jag äter till och med på Marabou. MUMS

AMERICAN PANCAKES

Jag och Nana kände att vi var tvungna och amerikanisera oss lite här i Cali så idag käkade vi lunch på IHOP, International House Of Pancakes. Gött och mättande. Nu ska jag köra och hämta ungarna på skolan och ikväll blir det Idolmaraton med bästa. ha det fin kväll




MALIBU BEACH & SANTA MONICA

Människor man träffar här, lite överallt, kommer mer än gärna med förslag och tips på ställen man måste besöka här i Californien. Ett av de ställena är Malibu beach. Därför planerade jag, norsken och svenksen, det vill säga Kristine och Nana, in en tur till just Malibu beach i Söndags.



Jag hämtade upp tjejerna och vi började köra en timme uppåt. Malibu beach ser ut som så att det är många små stränder jäms med vägen så om man inte riktigt vet vart man ska kan det ta ett bra tag innan man hittar dit man ska. Det gjorde det för oss. Vi hade ju ingen aning om vart vi skulle, alla var hungriga så vi ville hitta en strand med en restaurang, vilket inte var det lättaste. Samtidigt ville vi ju hänga på kändisstranden och ligga och spana efter alla filmstjärnor som förmodligen spenderade denna heta söndag på beachen. Vår hunger vann dessvärre över kändisjakten och vi hittade tillslut en restaurang.



Sedan var det bara på med solkrämen och in med musiken i öronen för att bre’ ut sig på handduken. Jag somnade nästan med detsamma.. Väldigt skönt måste jag säga! Timmarna på stranden bjöd både på några få surfkillar och delfiner men framförallt sol så vi var mer än nöjda när vi tog oss därifrån. Vi bestämde att vi på vägen hem skulle stanna till i Santa Monica och se vad den staden kunde erbjuda kvällstid. Bara det att när vi kom ut på vägen så blev det smockfullt med bilar och bilkö i upp mot en halvtimme. Det var bara att sätta på de svenska klassikerna på bilstereon och sjunga med!



Efter ett tag lättade trafiken upp och vi kom fram till Santa Monica. Vi gick längst 3rd St där shoppinggatan låg och där även, en söndagskväll som denna, var smockad med folk och massa streetprefomance.
Såklart blev 3rd st hjärtmärkt (Lika så malibu beach). När vi skulle ta kortet på 3rd st så säger Kristine till oss att det är ett par som är i vägen för bilden. Precis när de passerat ut ur bild och hon tagit kortet inser hon att det är en av skådespelarna i hennes favoritserie. Varken jag eller Nana hade aldrig sett denna serie, Home and away, men Kristine blev alldeles till sig. Resten av kvällen gick hon och spanade efter denna snygging utan resultat.
Vi åt asgod middag på en retaurang och lite längre ner på gatan stod en kille och sjöng jazz med sin trumpet, bland annat Home med Michael Buble, jag trivdes!




På spaning efter KIM


Sedan blev det dags att gå mot bilen och köra hem. På vägen till garaget får då Kristine återigen syn på denna Home and Awayskådisen och så får hon tillslut sitt kort med honom. Hon var världens lyckligaste efter det ögonblicket.



En bra avslutning på kvällen, en bra avslutning på helgen. En perfekt söndag.

NI GÖR MIG GLAD I 40 GRADERS VÄRME

Jag kom ihåg när min kära Ingrid Söderbäck var iväg till staterna och uppdaterade en med sin blogg. När hon sedan kom hem sa hon att det hade varit så himla kul att logga in på bloggen och se att man fått en kommentar eller två. Hon lät mer än exalterad och beskrev det som världens grej och lycka. Ja ja nu överdriver hon tänkte jag. Nu när jag själv är här kan jag inget annat än att hålla med min kära blixt. Kommentarerna gör en verkligen glad, och de kan komma från alla oanade håll och kanter. Från folk man inte alls trodde följde ens äventyr over here.

Tack för alla kommentarer. Det är världens grej och lyckan kommer varje gång!

Den mest vanliga kommentaren som skrivs är -Du ser ut att ha det riktigt bra.
Jag har det riktigt bra. Sedan är inte aupairlivet riktigt en dans på fina rosor. Men det håller jag mellan mig och familjen min hemma i Sverige, här på bloggen vill jag ju dela med mig av allt kul som händer. Los California är grymt och jag ser så framemot det kommande året så ni kan inte ana.

Har det bra, många dagar top notch. Kommentarerna gör det hela ännu bättre!

Paket från syster gör mig också riktigt glad. Har mumsat i mig världens bästa kolaflaskor hela kvällen!!!

LÖRDAG I LA

Jag hade idag som sagt lyckats få med mig Nana och Caroline till en Luciaövning inne i LA. Caroline följde mest med i hopp om att få fika, jag däremot var jättepepp på att sjunga Luciasånger, eller ja, sjunga över huvudtaget. Vi hade fått adressen till en Marit som vi skulle vara hos. Marit, tillsammans med Lina som håller i hela den här Lussegrejen, visade sig vara två helsköna brudar som bott i LA sedan 25 respektive 10 år tillbaka.
Caroline fick sitt fika och då snackar vi verkligen fika, jag fick mina luciasånger med spontanstämmor. När övningen var slut blev vi kvar säkert över en timme och bara pratade om allt, och såklart lite extra om julen och alla svenska saker som bara är ett måste till den amerikanska julen, trots att man är i Usa. De gav oss tips på ställen där man kan få tag på massa svenska delikatesser så det lär bli en del roadtrips runt omkring för att hitta alla guldkorn.
Det är så härligt med alla människor man träffar här i Usa. Folk är så oerhört trevliga och öppnar verkligen upp sina hem, bjuder in en och frågar hej vilt om allting.


Laddade tjejer

För att berätta lite mer om denna tillställning som vi har hittat. Berättade i ett tidigare inlägg, när jag var och röstade i Svenska Kyrkan här i LA, att jag fått nys om den svenska organisationen SWEA. De anordnar varje jul en stor svensk julmarknad inne i LA downtown, kommer inte ihåg var stället heter men det är på samma ställe där de tidigare hållit i Oscarsgalan. Denna marknad är väldigt populär bland både svenskar här ikring och amerikaner. Och varje år så finns där ett uppskattat luciatåg.
Idag fick vi reda på att till Luciatåget hör den årliga Luciakröningen, där olika kända svenskar kröner Lucian och pratar lite om den svenska traditionen tydligen. Vi fick ett namn men det tänker jag inte droppa än, ni får helt enkelt fortsätta läsa bloggen för att få reda på vem det är…


Carro hittade sin nya kärlek!

Lördagskvällen har spenderats med Nana, Kristine och ryskan Lyuda. Vi tog en tur till Chronic tacos och sen föreslog Nana, i numera vanlig ordning, att vi skulle dra till yogurtland!
På Chronic tacos när vi ska beställa, frågar killen bakom disken Nana var vi är ifrån. När hon säger att vi är från Sverige säger han på svenska: Hur mår du? Det visar sig att hans gamla rumskompisar var svenskar så han kunde några svenska fraser. Sånt här är också väldigt kul och händer ganska ofta. Var till exempel och handlade glass med J första veckan och glassgubben får veta att jag kommer från Sverige varpå han utbrister SKÅL och börjar prata svenska, då är hans fru tydligen finlandssvensk.


Yogurtland!

Efter yogurtand blev det film hos Nana, jag somnade och missade hela upplösningen det gjorde inte så mycket när filmen var ganska förutsägbar..

Klockan är snart halv två och jag borde verkligen sova. Imorgon ska det bli lika fint väder som idag, helt galet, över 30 grader har det varit i dag och nu när det är mitt i natten står termometern på 22!

I alla fall, vädret får mer än gärna bli fint under morgondagen för jag och mina jäntor ska bege oss upp mot ...Malibu beach!!


Man kan aldrig få nog av Froyo!

Ha en bra dag hemma i Sverige, nu ska jag sova!

VÄDERKOLL

Gårdagskvällen blev filmmys med Caroline och Nana inne på mitt rum. Sunes sommar stod på menyn och till efterrätt blev det Idol. Mycket trevligt.

Vaknade just upp och inser att solen står högt på himlen idag, härligt. Klockan är bara halv tio och det är närmare 25 grader varmt.

Frågar man Amerikanarna som bor här säger de att det är kallt här under vintern. Frågan är bara vad som är definitionen av kallt. Den senaste veckan har varit ganska ruggig och man har tänkt att det är kanske såhär det kommer bli under vintern, långärmad tröja och sen jeans på kvällen. Någon har sagt att solen försvinner någon gång nu under hösten och kommer inte tillbaka förrens i mars. Och visst, sol är det inte varje dag men kom igen, de går med Uggs, nu! Jag funderar på vad i hela friden de skulle ha på fötterna om de kom till Sverige under december månad, dubbla Uggs? Trippla?

Jag håller mig till FlipFlops och Converse än så länge och njuter av att det fina vädret är här denna helg. Idag blir det till exempel en tur till LA downtown för lite Luciaövning! Japp. Strålande sol och vi ska sitta inne och sjunga jul jul strålande jul..
Trots solen är jag pepp på lite julstämning och Lucia, det ska bli riktigt roligt och se vad detta kan bli för något och jag längtar redan till December!

Nu väntar duschen och frukosten! Puss på er

HAVREGRYNSGRÖT & FIOLSPEL

Idag är det varmt i Californien, 27 grader står det på termometern och jag har legat ute i solen hela förmiddagen.

Har bara tagit en paus i denna skrivande stund och blev tvungen att berätta att jag hittat en fiol här i huset. Blev lite dalakär och plockade upp den för att spela två av de få låtar jag kan gnissla fram på fiolen, Ulrikas brudpolska och Farmors brudpolska. Nu sitter jag här med lite Gränslöstfeeling i kroppen, ska ta mig ut i solen igen och njuta av att det troligtvis kommer bli sol hela helgen! Det tackar vi för då jag och brudarna har planerat en helg och räknat med solen. Ikväll blir det troligtvis filmkväll med Nana!

Gränslöst i Stjärnsund 2007

Har hittat havregryn långt in i familjens skafferi så imorse blev det gröt till frukost, gott och efterlängtat!

Ha det fint därhemma!

SKÖN TORSDAG

En väldigt skön torsdag börjar gå mot sitt slut och jag ligger och kollar på säsongspremiären av Greys anatomy. Kan det bli bättre?



Efter att ha lämnat pojkarna på skolan körde jag iväg till Nana som ville ha lite frukostsällskap. Vi gjorde fruktsallad till och till det blev det mys i soffan med en film, the Proposal. En perfekt film att se en torsdagmorgon och oj så sugna vi blev på att hitta den där snygge amerikanen a la Ryan Reynolds!!! Får se om ni får en uppdatering om den biten senare under året.. Håll era tummar.



Sedan tog vi bilen till Redondo beach för en promenad med massa, så att säga, Ryan Reynoldssnack som avslutades med en lunch på Chronic Tacos, och sedan vidare till Yogurtland och lite froyo!



Resten av dagen har varit jobb och det har varit en väldigt rolig sådan dag. Ibland behöver man sådana för att förstå att det är värt att stanna här! För det vill jag ju. Jag har det bra i los California.

Imorgon ska jag med pojkarna göra min debut på Target, typ som ett sjukt stort B&W, där det finns allt. Senare på kvällen blir det nog en till film med Svensken min.



Godnatt på er

MUSIKEN

Idag tog I med sig sin nya trumpet till skolan för att ha sin första trumpetlektion. När jag släppte av honom på skolan imorse såg jag massa andra 4th gradare med sina nya instrument och började jag sakna lite grann

Ibland saknar man saker på ett bra sätt. Idag saknar jag musiken. Saknar Gränslöst, saknar Hannas gitarrklink och hennes hundratals stämmor hon lägger på varenda melodi hon spelar, saknar att smsa dig om vilka ackord vissa låtar har. Saknar att sitta hemma vid mitt ostämda piano och sjunga tills halsen är hesare än vad Ingrids röst var under studentveckan. Saknar Ingrids och mina bilturer med musiken på högsta volym, saknar att gå och lyssna på fina vänners spelningar och varje gång överrumplas över hur bra de är. Saknar folkmusiknatta, årets mest underbara musikhappening. Glädjen är alltid på topp under den kvällen och kärleken flödar. Kärleken till musiken. Jag älskar det. Och det är fint att sakna. Det är värt att sakna.

dax att köpa halsduk?

Uppmyst i sängen kollar jag på Sex and the City och funderar på att dra på mig mina raggisar. Riktigt ruggväder idag.

Ikväll blir det middag med massa aupairtjejer på Manhattan beach, blir trevligt.


Inte riktigt detta väder idag inte..

här kommer helgen

I lördags hade jag, Nana och norske Kristine bestämt att vi skulle besöka Huntington beach för en heldag på playan. Verkligen på tiden eftersom jag hittills inte legat med bikini, solkräm och solglajjor på just en strand och stekt! Så vid 9 åkte jag iväg och hämtade upp Nana och Kristine. Nana fick vara dagens GPS vilket gick strålande eftersom vi kom fram vid beräknad tid, kanske inte så svårt heller när det bara var att följa en och samma väg men all eloge till henne ändå!

Under hela bilresan som tog drygt en timme satt vi och hoppades att solen skulle titta fram, såg inte ut som den ville det när det var molnigt och nästintill dimmigt men i väntan på vår vän började vi undersöka shoppingutbudet. Hittade en klänning som skrek efter Emilia, blev så att säga helt enkelt tvungen att i alla fall pröva den, och köpa den. 44 dollar kostade den, tur för mig att hon i kassan endast ville ha 19 dollar, jag teg och gladde mig åt mitt fynd!

Vi lunchade på en mexiansk resturang och som efterrätt gick vi till chocolate factory och köpte fudge, så himla gott! (Kom på nu att jag har halva kvar inne på rummet, fudgefest i kväll).
Under tiden på restaurangen hade molnen försvunnit och himlen var alldeles blå när vi gick ner och la oss på stranden. Ganska gött att ligga där med två sköna brudar och bara njuta efter en slitsam arbetsvecka. Vi trotsade till och med det kalla havet och badade i de gigantiska vågorna och spanade in de få surfkillarna som var ute denna dag. Efter det blev det för blåsigt för oss att ligga kvar och steka, vi lassade in våra grejer i bilen och tog en prommis längs stranden och ut på piren för att fortsätta upp längst gatan för lite ögonshopping. Blev faktiskt så kyligt att vi köpte varm choklad och te på Starbucks för att värma oss!




Återupptinade kände vi väl att vi inte riktigt ville sluta dagen än så vi bestämde oss för att leta reda på menchie’s, ett frozen yogurtställe i närheten av Redondo beach, där Kristine bor. Vi satte oss i bilen och började köra.
De gånger jag träffat Kristine har vi bara pratat engelska med varandra, himla konstigt när Kristine då helt plötsligt säger: Ska vi snakke norsk o svensk resten av kvällen eller? Så resten av kvällen blev på svenska och vi hittade efter en liten felåkning till menchie’s, det blev min debut där och hittills min favorit! Vi sa tack och godnatt till vår norska jänta och styrde hem mot Nana där jag skulle övernatta. Såklart blev det idolmys och hollywoodfruar tills John Blund sa god natt.






Söndag och det var dags för mitt första aupairmöte. På ett sådant träffar man sin aupairgrupp, alltså alla de som har samma LCC som en själv, och LCCn. Vi är en väldigt liten grupp på 6 personer tror jag men det kan säkert bli kul framöver. Meningen är att var och en av oss ska leda ett sånt här möte där man får hitta på lite vad man vill. Denna söndag hade vår LCC, Britt, bestämt att vi skulle Breakfasta/luncha på ett ställe. Det var väldigt trevligt och jag träffade en go tjej som heter Caroline, från Sollefteå.

Efter mötet hängde jag och Nana med till Long beach för lite kanotpaddling med Caroline. Hade aldrig varit i Long beach innan, hur fint som helst! Inte fy skam att paddla runt bland massa jättebåtar och strandhus, sjungandes på bland annat svenska nationalsången denna valdagssöndag. Såklart blev det lite frozen yogurt på detta, (yogurtland, ny favorit!) och fudge från chocolate factory..

Det blev till att stressa hem och byta kläder, (blev mer än blöt om baken av paddlingen) hem till Nana där Elin, en svensk aupairtjej Nana träffade på en aupairträff, väntade. Hon hade vägarna förbi LA och vi tog oss till en resturang som heter Thank God it’s Friday och käkade. Nana tog en nytting sallad medan jag tryckte i mig en helamerikansk bacon cheese burger… men satan vad gott det var!






Nu är det back to life och jag ska snart skjutsa killarna till boy scouts, de är väldigt söta i sina skjortor, får lite flashbacks till tiderna i patrull Älgen!

Sen så, idag har jag varit i Usa en hel månad. Det ni!

Valet

Hemma har ni antagligen haft valvaka hela dagen och jag fick för någon timme sedan reda på av en tjej här hur det hade gått. Till och med jag, som då inte är någe vidare insatt i det politiska livet, ligger här och är helt tagen och stum..
Uppdatera mig om stämningen i Sverige, hur känns det?




Har haft en fullspäckad helg och den har varit hur underbar som helst! Nu är jag dock för trött för att blogga och berätta om den, det får bli imorgon efter min skönhetssömn.

Så godnatt på er mina fina!

Det kallas hemlängtan

Mmm.. Det känns i magen, första gången sedan jag kom hit.
Måste peppa mig själv lite grann innan jag somnar!


En Tassel säger väl mer än tusen ord. Nanas värdfamilj har en hemma hos sig. Ni förstår väl vad det innebär, det här året kommer bli grymt. Därför måste jag tagga, det blir top notch!

Kan inte betyda något annat ;)

billös

I morse när jag kom ut till köket för den vanliga morgonkollen med C 6.50 som vi börjat ha, säger hon att det är något fel på deras stora röda bil (nej jag vet inte vad det är för märke) så hon måste ta min bil till jobbet. Hon fortsätter med att säga att T skjutsar ungarna till skolan och den svenska grannen ni vet, hämtar de när de slutat. vad jag förstått det får jag inte köra andra bilar än den jag är skriven på, har med deras försäkringar att göra.
Så jag har varit billös idag och sluppit den långa bilkön utanför skolan. Så skönt.

Båda mina hostparents bad så hemskt mycket om ursäkt och mamman mailade mig till och med och frågade hur det gick utan bilen. Herre Gud, dessa bilberoende människor!! Kan förstå de till viss del eftersom samhället här är uppbyggt på det viset det är, men jag tyckte det bara var skönt ju.
Tog mig en springtur och på det en kall dusch (En tant på jobbet sa alltid att håret fick mer glans med kallt vatten på slutet, himla skönt om inte annat). Sedan fikade jag med två andra au pairer på Starbucks, hem, äta lunch och vänta på att pojkarna skulle komma hem från skolan. Kände allt hur det började rycka i hemmafrunnerven!

Vanligtvis slutar jag när föräldrarna kommer hem från jobbet vid 18/18.30 men nu skulle C på typ föräldramöte så det blev en timme extra och jag var helt slut i kroppen redan innan jag började jobba..

Så därför ligger jag här, 20.30, nerbäddad i sängen och slog just på Sex and the Cityfilmen. Får se hur länge jag håller mig vaken.
Ska om några timmar skypa med familjens tidigare au pair om hur det var/är att vara au pair i den här familjen. Lite tips och tankar som kan vara bra att ha. Ska bli skönt att prata med någon som varit i exakt samma sits, med samma människor och vet vad man menar.
För även om familjen blir bättre och bättre så behöver man ändå få prata av sig med någon som vet!

Men som sagt, först lite Sex and the City!

Hallelujah!

Idag fyller min kära mormor år och det ska jag så klart fira här på bloggen med bilder och videoklipp!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA DU! Ett år äldre, hur känns det?


Eftersom du inte är så tjing på datorer Mormor så kan vi inte skypa (ännu) och jag kan inte sjunga för dig. Därför kommer här mitt lilla bidrag:
Ny är din dag och nytt är ditt år, det är den finaste gåvan du får, gåvan du får att bära. ljus i ditt hjärta och ljus i din blick, önskar jag mest utav allt att du fick önskar jag dig min kära.

Sedan hoppas jag du har en riktigt rolig födelsedag men det tvivlar jag ju inte på, du är så himla rolig och fin jämt och ständigt! Har ju till och med fångat det på film..



Hoppas du bjuder på den. Nu ska jag gå och köpa mig en almenacka så jag kan få lite ording på tillvaron. En STOR kram till dig mormor!

Dagen

Ögonshoppade mest när jag och min fina svenska besökte shoppingcentret Del Amo. Jag fixade lite hemligheter till några födelsedagsbarn där hemma och köpte mig en tröja. Men Gud så det kliade i mina shoppingfingrar! Får bli nästa vecka, eller kanske redan på torsdag, när jag fått lite koll på mina pengar här. Tycker det är svårt att ta dollarsedlar på allvar när det för mig fortfarande känns som monopolpengar. Och mynten ska vi inte prata om, de ligger i en fin samling i min plonka och lär ligga där tills jag fått koll på alla gubbarna och dess värden..
Imorgon ska jag i alla fall gå till banken och aktivera bankkortet jag fick på posten, då blir det ordning och reda.


Vet att Anna Wiklund smygläser bloggen lite då och då i väntan på lillens nedkomst. Därför bjuder jag på denna bild med den lilla söta converseskon.

Dagens lunch fick Jamba Juice stå för. Ett ställe med väldigt goda smoothies vill jag lova!

Nu väntar kudden. Puss

I got a feeling

Oooo just i detta nu så imponerar mina host parents! Humorn har tagit plats och visat sig ikväll.

Ville bara säga det.

En uppdatering av helgen kommer, här


I början på förra veckan pratade jag med Sofia Fellin på facebook. För er som inte vet vem hon är så är hon en av alla fina vänner från Stiftsgården. Vi pratade lite och helt plötsligt skriver hon att hon också är i Californien, på Long beach, var på jag tappar hakan. Long beach ligger 30 minuter från där jag bor.
Av den anledningen bestämde vi att vi såklart måste träffas medan hon fortfarande var kvar, hon skulle vidare till Australien på lördag kväll. Så vid elvatiden i lördags körde jag iväg och mötte upp henne vid hotellet hon bodde på och vi började fördriva tiden fram till hennes flyg skulle gå. Jag hade redan förvarnat att jag inte alls hittade här ikring och givetvis var förvarningen inte förgäves..
Vi virrade omkring i bilen för att hitta till Manhattan Beach. Det slutade på Redondo beach där vi hittade ett kanske inte jätteokej lunchställe, men det gick att äta i alla fall. Eftersom dagen inte bjöd på överdrivet mycket sol, satt vi oss i bilen och skruvade upp värmen och pratade massa Stiftsgårdssomrar.
Sedan började färden mot flygplatsen. Haha säger jag bara. Nog för att jag visste att det oftast är väldigt virrigt och massa infarter hit och dit till de flesta flygplatser men jag fattade inte att det skulle vara så här svårt. Efter ett antal varv runt flygplatsen lyckades vi parkera och jag kunde andas ut! Sa hej då till Sofia, eller ja, ses snart, för det bra med det här är att hon var här denna vecka för att spana in ett College hon ska börja på i Januari. Vilket innebär att vi kommer kunna hänga en himla massa, vilket jag gillar! Så alla ni Stiftsgårdare som vill komma och hälsa på, ni får nu två flugor i en smäll!


Sofia hade lite problem med att checka in men fick hjälp av en man med kaksmulor i mungipan

Måste bara tillägga det också eftersom jag alltid skriver om mina kaotiska öden ute på Californiens stora vägar, turen från flygplatsen och hem gick hur bra som helst. Jag läste skyltar, missade inga avfarter och inte en enda arg bilförare tutade på mig!

Söndag morgon var hur fin som helst. Låg och göttade i sängen, skrev lite brev och lyssnade på Ane Brun.
Söndagskvällen skulle komma att spenderas på Cheesecake factory, ett av alla ställen jag har att bocka av från min to dolista. I förebyggande syfte bestämde jag mig för att jag skulle ut och promenera. Med en kort paus på Starbucks hittade jag till en fin park där jag slängde mig ner på gräset. (men jag gick väldigt långt ändå.) Där blev jag liggandes i en någon timme med fin musik i öronen, inga moln och massa sol.. Jävla Emilia som bara försöker göra en avundsjuk med sin jädra sol, tänker ni nu, men som ni antagligen vet om ni känner mig så går inte Jag och Sol så himla bra ihop alla gånger. Röd som en tomat blev jag med massa fina breda märken efter linnet som jag tagit av mig försent. Och jag som ville ha klänning på mig till kvällen. Tacka vet jag mitt långa hår som skymde det värsta och med min svarta kofta över blev det klänning ändå. För visst vill man vara fin när man ska göra sin debut på Cheesecake Factory!

Nana plockade upp mig strax innan åtta, vi åkte och hämtade Kristine, en norsk tjej, och kom lite försenat fram där en annan norsk tjej, Mona, väntade på oss. Vi fick senare ytterligare sällskap av Nicole från tyskland och Maureen från Frankrike, som för övrigt var jättelik Becky i Huset fullt!
Vilka härliga brudar sen! Sällskapet var på topp och maten var kanske ännu bättre, haha. Nej men det var himla gott och helgen avslutades på bästa sätt.



Idag har jag skypat med min söta far. Det var fint att se och prata med dig. Och kom ihåg att vattna mina blommor, Sofia kommer bara döda dem!
Efter pappapratet åkte jag och Nana till Redondo beach och sprang av oss lite cheesecake, hoppas verkligen det blir till en vana. Sen for vi hem till henne.
Nu är det så här att Nana fick ett mycket stort paket hemifrån Sverige, och det var inte det första. Hon blev jätteglad. Så glad vill jag också bli. Blink blink.



Sedan blev det dags för mig att hämta pojkarna från skolan, har jobbat fram tills nu när jag tänkte det skulle bli en tidig kväll för mig med lite filmmys med min doggy bag från Cheesecake Factory…
Imorgon blir det upp, skjutsa pojkarna till skolan som vanligt och sedan Frukost med Nana och ut och hitta närmaste Forever21. Blir en bra dag.

God morgon på er fina. Jag saknar er

Friday

Kom just hem från en fika med en rysk tjej, mycket trevligt. Ikväll vet jag inte vad som händer mer än att min LCC (varje aupair har en kontaktperson som är till för att se till så att allt är bra och det är henne man går till om man har några frågor om ditten och datten) kommer hit och checkar läget. Är lite spänd på hur det kommer utforma sig men får se till att ladda några timmar nu. Kan ju börja med att ta vara på solen som skiner idag och gå ut till poolen och peppa lite.

Puss på er. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

check, check

Innan jag åkte hit till california började jag med en attgöralista på grejer jag måste göra under detta år. Mina kära vänner som redan gjort USA tipsade nästan alla om samma sak, Du måste käka glass på Cold Stone! Satt på waynes med Idre och Emelie för några månader sedan och Emelie blev helt till sig när hon skulle beskriva denna omtalade glassbutik.
Ikväll när jag och Nana var ute på lite Starbucksroadtrip så hittade vi, bredvid min grocerystore, längst ut på kanten, en Cold Stonebutik! Vi gick in och WOW, kan förstå Emelies upphetsning.. Vi kom ut med varsin chokladglass med massa choklad och kakbitar inknådade i glassen. För er som inte hört talats om Cold Stone, tänk ben&jerrys gånger massa mer. Man kan välja på allt! Är rädd för att det kommer bli ett hängställe, tur att jag var ute och sprang tidigare i dag.

Men glass på Cold Stone, check!

(Jag ser faktiskt alltid snygg ut när jag äter glass!)

Resten av kvällen spenderades hos mig, tittandes på hollywoodfruarna, som numera borde räknas som utbildningsfilm när vi då lär oss hitta här i områdena runt om LA.

Skjutsade just hem Nana vrålandes till massa fin musik och nu är klockan för mycket för att det ska vara okej att vara uppe så, godnatt!

Innan jag somnar

Äntligen har jag fått min efterlängtade kladdkaka! Förra veckans tafatta försök blev ju kaos och nådde inte alls kriterierna. Nu med vaniljsockret i min ägo rörde jag och Nana då ihop en kladdis, den blev, SÅ, HIMLA, GOD.



På detta blev det Idolmaraton och vi kan bara konstatera att det måste följas.

Nu ska jag sova. God morgon på er fina.

en röst från Cali

Har sedan jag kom hit försökt förstå mig på hur jag skulle bära mig åt för att kunna delta i det svenska valet nu i september. Vart inne och kollat på internet men inte hittat något (inte så förvånad när jag inte är expert på datorer och sånt). Fick tips av en aupairvän från skolan i NY, på en sida och gick och kollade. Hittade LAområdets röstningslokal och det var såklart svenska kyrkan. Googlade adressen och det visar sig att jag bara bor 15 minuter från den. Några vänner från Sverige som vart aupairer runt om i världen har kommit hem och berättat om tanterna och de svenska bullarna som man fått i svenska kyrkan utomlands. Bra tänkte jag och körde dit. Precis så var det. Det första jag ser när jag kommer in är två äldre damer som frågar mig om jag ska rösta. (Så nu är det gjort och rösten är på väg!) jag slår mig ner och får både våfflor och svenska bullar!!


Nu har jag fixat så att man får vara med och lussa till jul också. Finns tydligen en organisation som heter SWEA som bla har en julbassar vid lucia med 3000 svensakr och ett lussetåg på det, mina nyfunna tanter, äldre damer, tog min mejladress och skulle fixa så jag kunde vara med, såklart, sa de!


Sedan fick jag även mitt efterlängtade vaniljsocker när det fanns lite smått och gott vid svenska kyrkan. Så nu kan jag och Nana baka!!
Måste köra iväg och hämta från skolan nu. Ikväll blir det myskväll hemma hos min svensk!

(tror jag kanske behöver bli lite mer amerikansk... :P )

Tack mamma å pappa för mina mellannamn


Jomenvisst, molnen hittar tydligen hit och duggregnet med dessutom.
Jag och Nana tog bilen och GPSen och körde till the Social Securuity Office för att fixa våra Social Security number. Vi kom in och satte oss och väntade, medan vakten vandrade omkring och trodde han var cool. Han pratade fort (lite i stil med –Doyouknow what I’m takingabouuut?), stirrade med ögonen och höjde på ena ögonbrynet lite då och då. Cool kille.

När det blev min tur sa jag till Nana på skoj att jag säkert skulle krångla till och inte få något nummer ..Och vad tror ni händer?
Det började bra och killen bakom disken var jättetrevlig och började prata på om Sverige. Sedan började allt ta lite längre tid och han gick iväg till en kollega och kom tillbaka och berättade vad som var kruxet:

Mina mellannamn var tillsammans för långa för att få plats att skriva in i datorn på rätt sätt!

Detta är komiskt när jag under hela min barndomstid undrat varför just jag av alla syskonen Liljekvist fått de två tantnamnen till mellannamn, Britta Margareta. Detta har plågat mig enoormt mycket men jag får väl ta att Sofia skickade minst tio brev till mig i somras, adresserat till emilia BRITTA MARGARETA liljekvist med mellannamnen skrivna över hela framsidan.
Att det nu visar sig att dessa namn blir anledningen till problem när jag ska fixa viktiga papper, ser jag som ett uppenbart tecken att någon där uppe håller med mig!

Denna incident leder dock inte till några större problem, kommer bara ta längre tid innan jag får mitt social security number, eftersom någon myndighet eller liknande måste godkänna att de skriver in mina namn på något annat vis än vanligt.

Så slutet gott, allting gott. Och jag har fått upprättelse, mamma och pappa!

mat mat mat. och mat


Just hemkommen från en heldag med Familjen i OC. har tyvärr inga bilder som jag kan lägga ut här på bloggen men jag kan säga att dagen har varit väldigt bra. Vi har badat i vännernas stoora pool och ätit en massa mat. Haha det är det enda de gör här. Badar i pool och äter en massa. Huvudrätten idag var grillspett men innan det hann vi äta både hamburgare, bratwurst, mac&cheese och massa chips. Har sedan jag kom hit till staterna tänkt att det inte är någon fara att man skulle föräta sig här och bli stort som ett hus, men efter den här helgen behöver jag nog börja tveka. Får bli mer morgonturer runt området.
Sist jag var ute och sprang mötte jag en väldigt lustig dansande gubbe längs stora vägen. Tror inte han hade alla hästar inne för jag och Nana mötte honom någon dag senare, åter igen dansspringandes längs samma väg. Berättade för familjen idag om den här gubben och min värdpappa sa att han också brukar se honom virra omkring..

Blev bjuden på vin idag, både rött och vitt, väldigt mysigt och gött.
Don't drink and drive står det längs många vägar här och tydligen tar de det bokstavligen på allvar. De dricker innan de kör, inte under tiden. Skulle aldrig sätta mig bakom ratten efter några glas men vanorna är tydligen olika runt om i världen.

Imorgon börjar andra skolveckan. Efter att jag skjutsat J och I till skolan ska jag möta upp Nana så ska vi köra och fixa våra Social Security number. Det fungerar ungefär som ett svenskt personnummer som man måste ha om man till exempel vill ansöka till College, vilket jag måste under mitt aupairår, det ska vi fixa imorgon.
Sedan får vi se vad dagen bjuder på.
Just det, J har luskammats idag så det blir till att tvätta lakan under morgondagen också!

Kram på er

jag har det bra idag

Soundtracket för denna dag: En vanlig dag med Ulrik. Mmm Vet inte hur många gånger den hittills har spelats i bilen på högsta volym längs vägarna här i Cali och den kommer definitivt spelas fler gånger, lyssna på den om ni vill att dagen ska bli bra! En riktig måbralåt.

Och som sagt, min dag har varit bra. Har inte gjort mycket alls. Vart ute på en prommis, umgåtts med familjen, försökt bli vän med hunden och nu under kvällen har en grannfamilj varit över och vi har ätit hur god mat som helst och pratat en massa.
Efter middagen tände papporna en brasa och jag grillade mina första smores (marshmallows, kex å choklad) här i Usa och har även käkat chocolate pie vilket inte alls var något för mig, i botten typ degestivekex, sen massa chokladpudding och på toppen massa sprutgrädde..



Imorgon är det labor day vilket innebär att alla här är lediga från skola och jobb. Ska följa med familjen till några vänner som bor i Orange County om jag fattat saken rätt. California here we come liksom.

Nu blir det sängen och c/o Segemyhr. puss

Så här bor jag

Lite trist att sitta hemma när man egentligen skulle ut med tyskarna denna fredagkväll. Men men, är man inte 21 och inte hunnit fixa falskleg så duger pizzakväll med familjen ;)




Jag trivs jättebra i det här rummet, så länge jag får göra det till mitt eget. Lägger gärna ut lite pengar på onödiga inredningssaker bara det blir trivsamt och Emilia liksom.
Skulle vara gött att få måla om sängen och riva ner de otroligt fula tygerna från fönstren och sätta dit typ svarta eller bruna träpersienner.

Ska bygga ihop min förvaringskorg jag köpte på Ikea tidigare. Snart vaknar ni där hemma. God morgon på er!

En vecka här i CA

Okej jag har kört på en fullsmockad femfilig väg, kanske till och med sex, hann inte räkna.

För att fira en vecka i los California, respektive två, tog jag och Nana bilen till, IKEA!
Att köra dit var inga problem så det var bara att parkera gamla bettan och gå in. Inte för att vara för nostalgisk eller så men det kändes verkligen som man var i Sverige och gick runt, kunde lika gärna vart i Sundsvall på väg upp till kusinerna. Vi tog oss en vända och bara njöt :) Sedan var vi färdigsvenksade och gick och letade reda på något ställe att luncha på, det slutade på Starbucks, min debut! tam tam taaam
Längtar till den dagen då folk inte hör att man inte är från Usa, för det är verkligen standardfrågan, Oh like your accent, where are you guys from?. Ganska trevligt i och för sig för då har man alltid något att prata om men ändå, när den dagen kommer ska jag skriva till min gamla lärare Sabrina och tacka!



Nöjd tjej med sin orange mangosmoothie och mozarellaåtomatmacka

När vi sen skulle köra hem och kom upp på motorvägen var det kört! Jag körde fel hela tiden och hann aldrig svänga av när jag skulle. Inte att rekomendera att ligga i vänster fil, när du om 500 meter ska svänga höger. tuuuut tuuuut.
Nana satt bredvid och var coollugn och sa hur vi skulle köra, jag satt och skrattade och försökte hålla mig undan alla bilar. Hann faktiskt med att tänka lite på dig Ingrid mitt i all trafik! undra varför? ;) Efter ett tag kom vi av och kunde vända för att plötsligt komma tillbaka till Ikea och börja om, och så kom vi då hem till slut!

Tog just ut en Emiliakladdkaka från ugnen,
en förstaveckaniskolankladdis/enveckaiCalifornienkladdis. Vet dock inte hur den kommer smaka när den fick bli utan olja och jagfick ta någon konstig vaniljvätska istället för vaniljsocker.. Men kladdkaka som kladdkaka tänker jag. Hoppas ungarna tänker detsamma!

lite svenska


Klockan är halv nio på kvällen här i Californien och jag ligger nerbäddad i sängen och är huur trött som helst. Hemma kan jag ligga vaken flera timmar och tycka det är apjobbigt att bara ligga och vänta på att somna och måste somna till tvn oftast. Här behöver jag inte ens fundera, somnar så fort jag lägger huvudet till rätta på kudden och blundar.

Har varit iväg och träffat Nana idag, strålande sol både hos mig och henne men när vi tog bilen till Redondo Beach kom såklart molnen som ett stort jädra täcke över just Redondo och det blev riktigt kyligt.
Vi hittade ett mysigt café och satt där och pratade massa om allt. På svenska!! Så himla skönt och vi har redan planerat en del framtida roadtrippar runt om i LA. Så håll utkik.

Tror på att våra roadtrips kommer bli mer än bra!

Känner att jag börjar bli täppt i näsan. Trodde inte täppt i näsan existerade här i los California... Men tydligen.

Kom med förslag på peppmusik som jag kan spela när allt känns botten och ungarna drygar sig. Och mamma, fixa din skype så vi kan prata snart :)

Kram till er alla!

I väntan på Nana

Sitter och göttar mig med frukost och mitt sällskap är Daniel Lemma. Väntar på att en svensk tjej här i närheten ska höra av sig så får vi se vad som händer idag.
I brist på bilder får ni idag en bild på min frukost.. bloggnördvarning på mig jag vet! Men jag är så nöjd för jag for till affären och köpte mig vaniljyoghurt. Mums. Familjen har bara jääättesöta yoghurtar i småförpackningar så jag tyckte någon var tvungen att ta tag i det hela.





Hoppas ni haft en bra dag där hemma!

min nya kärlek

Min nya vän navigatorn och jag tog oss en vända till Hermosa Beach för att träffa Laura och Josephine, två tyska tjejer. Det som skulle ta 30 minuter att köra dit, tog mig en timme och en kvart.. Stackars tyskar, men de väntade snällt.
Nu har jag två tyska vänner och en ny kärlek, frozen yoghurt!

Jobbdagen har varit sjukt lång med många prövningar. Kan bara summera den med ett lyckligt slut, jag och J blev vänner och körde till närmaste grocerystore och köpte glass.

Nu ska jag sova, godnatt!

Vilken morgon!

Klockan är halv tio på förmiddagen och jag är helt färdig. Det var alltså det här de menade när de sa att pojkarna kunde vara lite svåra att få upp på morgonen. Jag fick bära, nästintill dra ner en utav de från våningssängen, medan de andra, tack och lov, snällt väntade på att bli skjutsade till skolan.
T blev tvungen att komma hem från jobbet medan jag körde de andra till skolan, nu åkte han för en stund sedan iväg med J, då brast det för mig. Som tur var så fanns erfarne Malin Nilsson till hands på skype, försenade sin pubrunda för min skull! Tack ska du ha vännen!

Ska passa på och tvätta nu medan det är lugnt i huset.

Jag är inte förstörd, bara så ni vet. Lever bara det ljuva livet som au pair, vecka ett!
Nu blir det tvätt och lite Salem!

Springtur?


Jomenvisst, den varade i säkert 30 minuter, mer. Får se hur länge det håller i sig, kanske en början på ett nytt beteende? Jag virrade i alla fall mig ner från området och ut på den enda vägen jag hittills känner till, vägen till korsningen vid taco bell! Längs den vägen ligger en memorial park som ser lite lustig ut. när jag och C, mamman, körde förbi där för nån dag sedan, frågade jag om det var en golfbana och tyckte att det var ett konstigt och farligt ställe att spela golf på, precis bredvid stora vägen, och varför ligger det massa blommor lite varstans? Men nej, golfbanan är full med gravar, bara det att den inte har några stående gravstenar, utan platta fyrkantiga minnesstenar, som man inte ser på långt håll. När jag sprang förbi där idag så var det några som var mitt uppe i en begravning (kul att ha en sådan tio meter från en brummande väg..) Det såg precis ut som på film, ett gäng svarta amerikaner, samlade på stolar under ett sånt där litet tält och en stor svart kista med en präst bredvid. Som i den där filmen när de börjar sjunga " oh brother lets go down, down in the river to pray" vad den nu heter. Så såg det ut.

Hämtade upp pojkarna från skolan, himmel och pannkaka vilken tid det tog! En jättelång kö dök bara upp framför en så det var bara att ställa sig och vänta. kom till bilkön vid 12.40, då var jag kanske en, max tre minuter från skolan, killarna hoppade in i bilen vid 13 20! Kan ju glädja er med att jag hittade bilens cdspelare under tiden!
Resten av dagen har vi bara varit hemma och gjort smothies. De leker väldigt mycket med sig själva och jag vet inte riktigt vad jag kan göra under tiden men det visar sig säkert med tiden.

Imorgon ska jag äntligen träffa några andra au pairer, svårt att få ihop det när man inte har allas nummer, men nu så. Ska bli jätteskönt att komma från familjen en stund och göra nåt på egen hand, utan att behöva känna sig osocial och stänga dörren till sitt rum.

Nu ska jag nog gå och få en lektion i hur man använder tvättmaskinen här i huset och sen ska jag ha lite egenmys och filmtime!

(Det finns massa trädgårdsnissar här i området, mexikanare med stora stråhattar och kahkikläder, som han som vattnar Anna Ankas gräsmatta!)

RSS 2.0