SHOPPINGTUR MED GEISHAN






Det har kliat i fingrarna allt för mycket men jag har aldrig kommit iväg till något köpcentrum. Idag på min lediga dag tog jag tag i klieriet och for i väg till Waterburry för en liten shoppingrunda. Det satt fint. Precis innan jag skulle dra mig hemåt hittade jag världens finaste halsband, med en liten Geisha! Haha jag blev ju bara tvungen. Nu du Carro hänger du i mitt badrum!

Börjar jobba om 20 minuter och det mina vänner, kommer bli den första helgdagen på åtta månader jag jobbar.. Vilken lyx jag levt i. Imorgon blir det en tur till NYC. Ha en trevlig Valborg där hemma!

FYRA DAGAR


ÅH jag är redan jättetrött på den! Den är bara i vägen och får mig att se ut som en liten knubbsäl. Fyra dagar tog det sen kom jag ihåg hur faktiskt jobbigt det är att ta hand om sin kära lugg och drar man den åt sidorna så är den ju för kort och spretar åt alla håll. Ska börja med detsamma att spara ut den igen. Hur snabbt växer lugg?

Fyraåringen sa just "what the heck are you doing with your hair Emilia?" Haha

I DETTA NU


Ibland njuter man av lite. Å musik, jag älskar dig!


GLAD PÅSK ÖNSKAR JAG OCH MIN NYA LUGG!




EASTER EGGS!


Igår fredag var det ingen skola så då var det tre ungar och äggmålning som gällde, den första timmen i alla fall, innan klockan ens slagit nio var vi klara med äggen. Hallåå? Dagen fortsatte med cykelutflykt och svenska pannkakor till lunch. Var helt slut när föräldrarna kom hem och gick och vilade framför datorn en stund medans de nattade ungarna. Det slutade med att jag själv somnade vid 19.30 på en fredagskväll.









SOFFHÄNG


Igår kväll satt jag och mina värdföräldrar och kollade på tv och pratade (känns fantastiskt att kunna skriva att vi gjorde det, wohoo). Började prata om bio och jag delade med mig av mitt första biobesök, jag och Lovisa var och såg Lejonkungen emd mamma eller pappa och vi grät oss igenom hela filmen och hela vägen hem, när vi tillslut slutade gråta ville vi ju förstås återberätta filmen för mamma eller pappa som var hemma och väntade. Det tog väl en sekund innan gråten var framme igen och mor och far tänkte väl att vad i Herrans namn har de för barn!

Men i alla fall. Min värdpappa började då i alla fall berätta om när han skulle förklara för äldsta dottern, som då var 6, att hennes farmor hade gått bort och checka så hon förstod det här med döden. Han började förklara att de inte skulle kunna ringa farmor igen och att hon inte kommer kunna hälsa på på födelsedagar men att hon finns med oss i våra hjärtan osv. Var på A frågar, som i Lejonkungen pappa? Ja som i lejonkungen, vad skönt, vilken fin symbolik tänkte M. Men då frågar A fundersamt igen, Så när blev farmor slängd utför en klippa?

Det tyckte jag var lite kul! Nu ska jag äta lite mjölk med flingor. Tjing!





HEJ HOPP


Hej hej säger väderbloggen.. Nej men jag hade väl tänkt mig att det skulle nalkas vår med sol och lite värmande vindar men idag har det varit så dimmigt ute på småvägarna, såg inte ens bilen framför mig. Jag måste ju liksom bara rapportera!

Igår tog jag mig en tur till Target och shoppade en ring och framkallade lite kort som jag ska sätta in i mina Ikearamar som ska få pryda min vägg här hade jag tänkt.

På söndag blir det påskmiddag med familjens släkt här i huset vilket ska bli skoj!

RAIN!!!


Igår kväll regnade det här i CT! Och det ville då aldrig ta slut. Efter en tur till Ikea tog jag bilen till Oxford för att spendera kvällen med Ellen och Melina. Deras favoritrestaurang är då denna japanska restaurang så dit for vi igen och sedan blev det filmmys hos Melina. Hela tiden regnade det men man tänkte att det skulle avta men icke. Så det var bara att ta tag i hemkörandet, ändå. Skjutsade hem Ellen och började köra hemmåt. Det var nog bland det läskigaste jag har gjort i hela mitt liv! Små landsvägar utan ett enda lyse med regn som öste ner så man inte såg ens en meter framför sig. Superförare som jag är kom jag dock hem till slut utan någon skada så ni kan andas ut. Trevlig söndag på er!



SATURDAY MORNING


Gårdagskvällen var trevlig, ni anar inte hur skönt det är att träffa folk!! Vi åt på en japansk restaurang (JAPAAAN Nana!) och sedan såg vi soul surfer på biosalongen. Vi hade biosalongen för oss själva så det var ju gött. Idag får vi se om jag tar mig till Ikea eller inte. KLEM


VETTIGHETER


Fredagskvällen börjar komma och jag ska iväg och träffa några tjejer för middag och bio. Det ska bli sjukt kul och jag är pepp. Pepp på att komma ut och göra något med vettiga människor, det vill säga svenskar! Förlåt alla tyskar och fransoser men så är det faktiskt och jag tänker inte höja er till skyarna för de är sjukt svåra att umgås med, de jag har träffat vill säga, klicket har inte infunnit sig och det tycker jag är ett måste om man ska trivas i sitt sällskap, det blir liksom, blaskigt. Men ja, nu ska jag göra mig i ordning och sedan iväg och träffa kära hederliga, svenskar!

JAAAAAAA!!


Nu precis har jag bokat flygbiljetter hem till kära Sverige! 8-19 juni kommer jag vara hemma för student och bröllop och vem vet, kanske en liten tillökning i familjen!

Sverige, vi ses om mindre än två månader!! Å vad jag längtar.

THE NEW HOUSE


Så. Nu är vi inflyttade och nästan klara. Har varit många olika ansikten som sprungit in och ut genom alla dörrar här denna vecka, inte en lugn stund. Men det är gött med nytt hus och allting luktar därefter. Nytt! Igår var larmkillarna här och installerade larm, så nu varje gång en dörr öppnas talar en röst om för hela huset vilken dörr som just öppnades och sedan så tjuter det till. Kan tyckas att det är ju jättebra men nej, efter tio minuter med ungar som springer in och ut så är det inte längre lika kul. Inte att bli väckt av detta tjut på morgonen när min värdpappa for till jobbet.

Huset är stort. Samma dag som jag kom hit till CT for vi och kollade på det nya huset. Jag klev in och blev ståendes gapande och tänkte, jaha nej men här ska jag alltså bo.. Mor, föräldrarnas badrum och garderober är lika stor som din lägenhet!

Det var allt för nu. I helgen blir det nog Ikea för min del för att inhandla lite fix till rummet mitt.

AND THE CITY


Ligger i sängen och mina ben värker av trötthet. Men hej och hå vilken underbar dag jag har haft! Tog tåget till NYC för att möta upp Lisa Ekström med tysk vän. Det var sjukt att träffa henne, kände allt en gnutta Risbergsgata och helt från ingenstans kändes det som om jag var i Skellefteå. Mycket härlig känsla.

Sex and the City har varit dagens röda tråd. Promenad över Brooklyn Bridge och allt jag vet om denna bro är att det är där Miranda och Steve återförenas. Vi tog oss vidare till Perry street där Carries lägenhet ligger och sen bara det att jag vandrade omkring på New York Citys gator med alla gula taxibilar. Känns som att jag kommer trivas här och jag ser så mycket fram emot det som komma skall!

Sex and the City i alla ära men jag må då säga att dagens höjdpunkt var den nyöppnade svenska godisbutiken Sockerbit! Sjukt dyrt men lätt värt! Eftersom det var så dyrt fick jag noga välja ut mina favoriter men oj så jag ska mumsa.

Och sedan får jag inte glömma, jag hittade mitt kära Coldstone, som jag saknat det! Jag skrek till så mycket när jag såg skylten att Lisa trodde jag såg en kändis men nej nej, bara kära Coldstone.

Nu blir det kudden och imorgon är det flyttdax!














THE SUN IS SHINING


Två veckor har jag nu varit här i Connecticut. På måndag flyttar vi in i det nya huset vilket kommer bli såå skönt! I två veckor har jag levt i ett virrvarr med garderoben på golvet och flyttkartonger överallt. Ska bli fantastiskt att få packa upp och göra sig hemmastadd.

Vad händer då här på östkusten? Önskar jag kunde svara på det men fortfarande så står det ganska stilla och jag har inte kommit in i det nya tempot som faktiskt existerar här. Jag förstår inte, går runt och är trött, konstant! Inte för att jag är den morgonpiggaste av oss människor men hallå, det här är ju ta mig tusan rekord. Trodde i går att det hade vänt till det bättre när jag var ute med en tysk och en fransk på en klubb någonstans men så idag kom tröttheten tillbaka och jag höll på och somna till i bilen (körandes!) på väg hem från aupairmötet vi hade idag, skärpning.

Annars så är det en konstig känsla det här med att börja om på nytt igen. Jag går ju nu i tankarna att jag snart ska hem och att det börjar ta slut detta Usaår, och så samtidigt började allt om precis från början igen.Nytt ställe, ny familj, nya vänner, nya upplevelser. Och jag vet inte om jag hängde med i de där svängarna. Jag tycker det är jättekul och är tacksam för att jag är här. Men jag känner att jag är någon helt annanstans. Har massa planer och ideer på vad jag ska göra under min tid här på östkusten men samtidigt så är det tid att boka biljetter hem till Sverige och jag konstaterar att jag ganska snart (snarare än vad jag tror) ska hem för att sen komma tillbaka och bara ha en dryg månad kvar.

Hur som så ska jag imorgon in till NYC och hänga med, håll i dig moster, mina kusiners granne, Lisa Ekström! Hon bor sedan tre månader i New Jersey och klart man måste passa på att umgås när man bor så pass nära. Vi bor ju närmare nu än aldrig förr!

Nu ska jag kura ner mig i sängen, det är för övrigt svinkallt i mitt rum, och käka surisar och somna till lite vänner tror jag. Förresten, idag var det riktigt varmt och skönt ute. TJING

DÅLIG PÅ ATT BLOGGA


Än så länge har jag inget liv här i CT. Jag jobbar och när jag får den minsta tid över somnar jag! Hittar till ingenstans och fick börja köra bilen imorse, så jag har helt enkelt ingenting att skriva om. PUSS OCH KLEM


Från Roadtrippen till San fransisco!

FÖRSTA APRIL MINA VÄNNER


Snackade med Fellin på facebook och hon konstaterade att det skulle bli en dag på playan idag i Cali. Inte okej när det snöade här inatt.. Inte för att det är överdrivet varmt i LA, som jag trodde först när jag flyttade dit, men inte behövde jag varenda morgon dra på mig jackan för att inte frysa. Här har jag varje morgon sedan jag kom hit gjort det, och frusit ändå. Antar att jag blivit bortskämd med vänligare klimat men jag ser verkligen fram emot våren och kommer välkomna den med öppna armar!

Carro innan Juldoppet på Julafton, det var en fin dag! Dock ser man den snötäckta toppen i bakgrunden, LA är omringad av sådana året runt, ganska mäktigt.

Igår blev mina försäkringspapper på bilarna godkända så i morse fick jag sitta bakom ratten för första gången sedan jag kom hit. Mormorn och jag har ju varit värsta teamet nu sedan jag kom hit men det leder också till att ungarna såklart vill hålla hennes hand och sitta bredvid henne vid matbordet, knyta skorna ska hon göra och ja i princip allt, så än kan jag inte säga hur det känns med dessa nya hostkids. Men, så mycket som jag pratat med föräldrarna under de här få dagarna, så mycket pratade jag aldrig med C och T hemma i Cali, på 7 månader. Bara det säger ju en hel del om hur jag trivs!

Nu är det dax att väcka minstingen från hennes nap och sedan fortsätter fredagen. Och just det, Moster, Jag pratar med Lisa Ekström på facebook nu så nu har vi börjat planera nästa helg tillsammans. Bara så du vet!

RSS 2.0