POOLHÄNG


Har man ingen gräsmatta eller om det är en massa människor arbetandes utanför ditt hus så får du lösa det på annat sätt, vilket stavas grannens pool. Här har jag hängt med en mängd vilda kids hela veckan. Hoppas ni har kul där hemma på Peace and love. Jag planerar sista resemånaden min för fullt.


ELIZABETH'S PARK


Denna söndag bjöd på sol och jag och Viviane körde iväg till West Hartford och Elizabeth's park där det bland annat finns en stor rosenträdgård. Väldigt fint. Vivi kom sedan på den briljanta idén med att åka förbi Cheesecake factory på hemvägen vilket vi även gjorde!









LILLA MIDSOMMAR PÅ SHERWOOD LANE


Tog ett välbehövligt bad imorse när jag kom hem och sedan sov jag fram till fyra och började jobba klockan fem. Jag och ungarna gjorde klart jorgubbstårtan och gick ut för att plocka blommor till midsommarkransar. Improviserade ihop en midsommarstång av Js indiankors och lagom till små grodorna kom grannpojkarna över och dansade med oss och invigde den übersnygga tårtan. Det blev succé och alla var väldigt uppspelta och tårtan var hur god som helst. Efter badning, lite film och sagostund tog jag med mig åttaåringen ut på kvällspomenad med hunden. Vi plockade sju blommor för att lägga under kudden och nu sitter jag här och funderar på när jag kommer bli trött och krypa ner och drömma om min mcdreamy!







MIDSUMMER IN NYC


Hade turen att bara jobba två timmar dagen till ära så jag gjorde iordning mig och tog tåget till NYC. Hade på mig långklänningen jag bar på bröllopet men drog upp den med ett skärp så det blev mer partyvänlig. I väntan på andra tog jag mig till Battery park för att få lite midsommarfeelings, vilket jag fick. Där fanns en stång, picknikkorgar, Swedish meatballs med brunsås, potatismos och lingonsylt, blomster till blomsterkransar, folkdräkter, fioler, svenska språket (i massor) och icke att förglömma, där fanns tonvis med paraplyn och regn. Om inte frihetsgudinnan stod där ute på vattnet skulle man tro att man var i Sverige. Utan tvekan. Det var mysigt men kanske inte det roligaste att sitta där själv och beskåda så jag fick tag i Hanna Hammarbacken som just hade anlänt från Sverige för lite semester i staterna. Mötte upp henne med kompisar (måste bara få skryta med att jag tog tunnelbanan helt själv och bytte till och med!) och sedan när det var dax for jag och mötte upp Annie för the Swedish Midsummer Party på en klubb på Manhattan. Sedan fortsatte kvällen med pigelindrinkar, sommartider hej hej, kung i baren, , converse, midsommarkransar, svenskklädda människor, kom igen Lena, Idas sommarvisa, Lisa Ekström och Alcazar. Tog första morgontåget hem och med lite tågtrassel var jag hemma strax innan 9am. Bra kväll!




















Ser ni mig och Annie?

SWE SÖNDAG


Lovisa kom och hämtade mig på morgonen och vi åkte ut till brorsan för att hänga innan Arlanda kallade. Kände att det var på tiden att ta sig till Norrby när jag knappt kände igen rösterna på brorsbarnen mina. Var en evighet sedan jag träffade de så det var top notch. Jag är en stolt faster till tre helt underbara, och numera stora, ungar. Med risk för att låta jättegammal men jag måste bara säga, de växer ju så mycket i den åldern. Och sedan måste jag passa på att ge de all cred för under detta år i Usa har jag fått ta del av de mest ouppfostrade och ofärskämdaste ungarna och det är så fint att komma hem och än en gång konstatera att dessa tre inte liknar de ett dugg! Ni är helt enkelt bäst!




SWE LÖRDAG 2


Bröllopsdax och Lovisa var snäll och skjutsade mig till Hallsta där Christoffer och Ida skulle gifta sig. Även Sara skulle göra sin första vigsel som nybliven präst så grattis till er alla. Solen sken och allt var jättefint, var väldigt coolt att se sina vänner gifta sig så nu måste jag ut och hitta mig en karl! Efter vigseln blev det middag med jättefina tal, inget öga var torrt, och roliga sånger och senare party party hela natten lång.

























SWE FREDAG 2


Denna dag tog jag med mig Lovisa upp till Gruvan för att köpa presenter till familjen i Usa. Det är så himla fint där uppe. I och för sig ganska enfärgat och stenigt men jag gillar det! Rune kom och hämtade upp mig vid fem och vi mötte upp Malin på Maxi för att sedan åka hem till Rune och Ragvaldsberg för Tacos och spelkväll. Senare fick vi sällskap av Goopen som kommit hem från Afrika och Anna Gildebrand som ja, ägde på musikalias kan man säga.









SWE TORSDAG 2


Ut till Enviken för mys med världens bästa Hanna och senare på kvällen satt jag med två dalisbruttor på en parkbänk vid Faluån och snackade gamlingar och dylikt. Maja och Elin heter de, trevliga så det står härliga till!




INGEN MIDSOMMAR UTAN REGN..


Trodde nog att jag skulle få slippa midsommarregnet nu när man inte befinner sig i Sverige men nej, här öser det ner som bara den så det känns verkligen som kära Sverige. Och visst är jag duktig som uppdaterar bloggen nu? Tack för responsen. Men som sagt, midsommar imorgon och jag och ungarna har just gjort chokladbollar och tårtbottnen till jordgubbstårtan står i ugnen.




UTE BLAND GRANNHUSEN OCH RÄNT


Från åtta i morse till fem på eftermiddagen har vi gjort det, och det har regnat. Morgonen började med att gatans alla barn gick i samlad trupp och vinkade av Patrick och Audra vid skolbussen inför sista dagen i skolan, jättegulligt. Sedan har det fortsatt med lek hos grannpojkarna, kurragumma hos oss, över till Audra för att sedan sluta med trumkonsert hos pojkarna. Nu är jag helt slut i kroppen och längtar tills på fredag då det blir midsommarfirande i NYC. Katjing




SWE ONSDAG


Kvällsmiddag på Banken med Mammsen och systrarna. Sedan bar det av till Karlsbyheden för lite skogshäng med en sjukt fin utsikt med solnedgång över hela Falu stad. Slå det!







SWE LÖRDAG


Balmingel i Lärovärksparken och sedan svidade jag om för utgång på Rådhus där man träffade på en massa återvändare och fina människor, vi fick till och med till en liten 9B reunion där i baren.

















SWE FREDAG


Studentfirande hela dagen lång. Upp till strålande sol och fixa blommor. Promenad i rask takt upp för Svärdsjöbacken och sedan var det utspring på Lugnet och sedan allt vad student i Falun hör till. Det kom och gick folk hemma på Kontrollvägen mest hela dagen vilket var underbart. Malin Loman, Rune, Malin kom och hängde och sedan även världens bästa Hannis! Kusinerna och Skellefteå var där och de sista gästerna gick runt halv tolv.






















SWE TORSDAG







TILLBAKA PÅ JOBBET


Ibland är det jobbigt att jobba. Solen skiner och jag vann just i minigolf. Yetlaggen känner jag inte av ett dugg och det kändes bättre än någonsin att komma tillbaka till Cheshire igår. Allt känns så förbannat bra och jag går runt och väntar med spänning på att förhoppningsvis när som helst få samtal om att syrrans lillknodd är på väg ut i världen!!




PÅ ARLANDA


Har verkligen inte hunnit med att uppdatera bloggen under denna vecka men jag ska ta tag i det när jag kommer hem till Usa och ge er lite bilder från veckan i Sverige. Sitter nu på Arlanda och väntar på att få gå på planet. Håller alla mina tummar för att allt ska klaffa och att inga strejkar eller annat knas ska ställa till det så att jag kommer hem i tid. Nu väntar 20 timmars resa, top notch.. Ha det fint allesammans och tack alla ni som har förgyllt min vecka i Sverige. Vi ses om två månader!




SWEDEN!!


Efter lite strejkar på Island och ganska lång väntan så är jag nu hemma i Sverige och jag fullkommligt ÄLSKAR DET! Känns som jag aldrig farit härifrån. Pappa och Lovisa mötte upp mig på Arlanda, på vägen hem blev det stop på statiol för varmkorv och magnumglass. Sedan fortsatte turen längst ett idylliskt Sverige med röda husknutar, svenska flaggan och kohagar, kisspaus i skogen och det må jag säga hamnar på min topp tiolista över saker jag gjort, så himla underbart! När jag kom hem cyklade Lovisa och jag till mamma för att möta upp Skellefteå för rosévin och ljusugnsbröd. Jag älskar att jag är här och imorgon tar Sofia studenten. Om jag känner mig rätt kommer jag böla mig sönder och samman. Men jag bara älskar det!




SEE YOU SOON!


Sitter här och väntar på att tiden ska gå, i det rundformade muminhusfönstret sitter jag. Till höger om det ser ni mitt rum. Snart börjar jag resan back to Sweden för lite välförtjänt semester! Jo men visst. Vi ses då. Hoppas på lite mer gräs på baksidan när jag är tillbaka.


LONG ISLAND UNIVERSITY


Nu bär det av en andra och sista gång till Long Island University med den här bruden plus en trevlig ryss vid namn Lilia. Hörs efter helgen!




BROADWAY SHOW!!!


Äntligen så begav det sig till NYC och Broadway! Rekommenderar verkligen att gå dit trots att man inte har något sällskap. Sådan sjukt bra upplevelse! Stod i biljettkön vid trappan på Times square en timme, hamnade sedan på femte raden och fick som sällskap ett fint gaypar som var så exited över att det var min debut! Kunde inte ha fått det bättre. Såg nu att jag lyckades knäppa kort på mitt sällskap, ovetandes att det var de, före showen, inget kort på mig dock men men jag var där och det var så himla underbart!







CHEESECAKE FACTORY


Förra helgen tog vi en svängom (åå vad jag ville särskriva det där ordet, det märks att jag har bott i Amerika ett tag..) i West Hartford och Cheesecake Factory. Första gången det kändes så där riktigt somrigt och kvällsmysigt! MUMMA!






RSS 2.0