SOMEWHERE DOWN THE ROAD


Igår tog sig Hanna in från skogen i Enviken till city i Falun för att umgås med mig. Vi satt ett par timmar på kopparhatten, sedan for vi till Börlänge och hennes skola Boomtown och lekte lite stjärna i studion! Hon är fin hon, Hanna!





DAGENEFTERFEST!


Jobbar man i midsommmarhelgen får man passa på när man har tid. Därför bjöd Emil till fest ikväll och det var mer än trevligt! Avslutade på Rådis och en cykeltur hem i sommarnatten.










FÅR MAN TA SIG ETT ÅK?


Gamla JOZen gick sönder i går och idag överaskade pappsen med att komma hem med en ny pärla. Vi välkomnar CNL till familjen, du är efterlängtad! Nu blir det jobb hela kvällen lång, glad midsommar moster!



SLUSSVAKTARNS MED IDRE


Jag har ett antal vänner jag inte träffar så ofta. Någon är ute och reser och är den ene hemma har den andre flyttat till Stockholm eller börjat plugga osv. Men när man väl träffas så börjar man där man sist slutade och allt är som vanligt. Sara Idre är en utav mina sådana vänner och henne hängde jag med nu ikväll! Vi drog till slussvaktarns och satt och pratade om allt mellan himmel och jord i fyra timmar, Top Nocth! Dock vägrar hon vara med på kort så jag kan inte dela med mig av denna vackra skapelse, detta var det enda jag fick!









LEDIG DAG


Idag är jag ledig och började dagen med en långpromenad i solen. Gick förbi mamma och vattnade hennes blommor nu när hon dragit till New York! Rune kom förbi en sväng och vi drog till slussvaktarns och spelade minigolf. Han kom hem från Usa igår och hade köpt med sig mitt favoritgodis som jag jag hade beställt (eller kanske tvingat honom att köpa)!! Nu ska här framkallas Thailandbilder



DALJUNKARN


Idag har jag hängt på jobbet där det var utbildning inför sommaren och jag hade äran att sitta med denna bruden som kommit tillbaka till Sverige och till och med återvänt till Dalis! Hurra för det


STUDENTKALAS


Direkt efter jobbet igår cyklade jag ner till stan och kollade på studenterna innan jag drog vidare hem till familjen Gildebrand för att fira Anton. Det bästa i dessa studenttider lär ju vara(om man inte är student) maten! Eftersom jag har gotteförbud fram till midsommar riktade jag in mig på just den och blundade för den grymt goda chokladtårtan. Tog om ett antal gånger, sjukt gott och dagen bjöd på finfint väder! Hängde där hela kvällen tills jag tog bussen till Borlänge och kollade på Sverigematchen hos Anders och Lovisa.










FOREVER GRATEFUL


Min mor ska åka till New York över midsommar och bad mig leta reda på mina adapters. Började rota i min Usalåda där jag sparat en massa biljetter, pyssel, bilder osv. I födelsedagspresent fick jag av mina systrar min blogg utskriven i bokformat, den ligger i denna låda och i denna bok fastnade jag i nu i letandet. Tårarna började rinna när jag läste och insåg hur tacksam jag är över mina vänner jag träffade där borta. Hur mycket dom har betytt för mig, stöttat mig och funnits där när jag varken visste ut eller in. Men även hur roligt vi hade det, hur mycket jag har skrattat med dom och hur skönt liv vi faktiskt levde, carpe diem hela långa helgen! Detta är jag evigt tacksam för och efter nästan ett år hemma och en dag som denna kan jag konstatera att dessa fina människor alltid kommer finnas där för mig, today and every day!






MIDSUMMER FEELING


Fick mejl från min hostmum i Connecticut: I looked up yesterday the mid-summer holiday in Sweden! The kids want to do it again so I am going to try to make the strawberry cake and the hair flowers! I will send you pictures. Hur gulligt är inte detta? Det blev en spontanfirning förra sommaren och grannpojkarna kom över och vi alla åt strawberrycake och dansade runt midsommarstången osv.  Att dom nu vill göra det i år igen värmer mitt hjärta och gud vad jag saknar min Monkeys! Jag saknar hela Sherwood lane och känner att det minsta jag kan göra är att skicka över lite midsummer feeling! Så det är vad jag har pysslat med idag.




ONE DAY


Lediga systrar spenderar dagen i en bil och kör runt till lite roliga ställen såsom ta till vara, Gruvan, lager70, dollarstore och slutligen upp på regementsområdet och shoppar. Sedan kommer man hem och är trött vilket resulterar i tecknad film. Läängeseeen i decembeeer!




MÖSSPÅTAGNING PÅ TORGET

Studentveckan har börjat och traditionen säger mösspåtagning med myntkastning, trottoargång, latindikter och sång denna första dag på veckan. Drog ner och kikade efter jobbet och herre min je vad nostalgin tar plats!


INGEN BLOGGLÄSNING, INGEN EFTERRÄTT..


Du vet aldrig när du blir överraskad med lite choklad på maten Sofia, leta leta!


DET ÄR DAX


För fredagsmys vilket innebär pizzabakning och lite Macken på det. Nostalgi!




RÅDIS


Tog cykeln in mot stan och mötte upp några hemvändare på Rådis med ett glas vin. Känns gött att folket börjar droppa in för en sommar i Falun! Vi konstaterade ganska snabbt att vi var bland dom äldsta ute ikväll och dom som gick hem när kvällen fortfarande var ung! Sånt som händer, godnatt!




INGENTING ÄR OMÖJLIGT


Igår var det tänkt att jag skulle ta sista tåget hem från Uppsala men såklart börjar tåget rulla från perrongen när jag sprang upp för rulltrapporna.. Tänkte att ja ja, det är bara att gå tillbaka till Lovisas lägenhet, sova där och ta tåget hem imorgon. Men efter att ha tänkt den tanken kom jag på att jag lagt nyckeln i hennes postfack, innanför hennes port eftersom Lovisa är på Dalaroadtrip med hennes Uppsalabrudar. Gick i alla fall tillbaka till lägenheten och tänkte att jag kanske kunde lirka upp nyckeln på något sätt, och med resultatet i hand må jag säga att jag skulle klarat mig fint på Fort Boyard! Fick tag på nyckeln innan Gunde ens skulle hunnit vända på timglaset! Så jag behövde inte spendera natten på en parkbänk och dras med alla fulla studenter och nu sitter jag på tåget hem och hade idag marginalerna på mig sida!

STUDENTENS LYCKLIGA DAR


Casa del Nilsson bjöd på grymt god mat och vin, lycklig student och trevligt folk! Så himla kul att få bli bjuden, det tackar jag för!




UPPSALA


Är en sväng i Uppsala innan jobbet och Falun kallar igen. Var nyss nere på stan och lunchade med min vän Jakob, han kom just hem från studier i England och hade en gubbportfölj, vuxenpoäng! Nu ska jag försöka hitta hem till familjen Nilsson för där nalkas det studentmottagning!


NORRKÖPING


Norrköping bjöd på Ingrids paradrätt falukorv och makaroner, inredning och mys. Tog en tur till universitetet och fick en privat lektion av Ingrid och fick leka lite sjuksköterska! Tack Ingrid för välbehövliga blixtendagar i Norpan!






VARMT SOM BARA DEN!


Nej det är det inte dessa dagar! Är i Norrköping hos Ingrid och flyttstädar hennes nya lägenhet och myser men går man ut börjar man ju fundera om det är 3 juni eller 3 oktober?? Eller behöver man dubbla tights, två tröjor under jackan och halsduk när man går ner på stan och shoppar en junidag.. Men ja det har väl sin charm, nu ska jag slänga mig i sängen och skeda med min blixt! Godnatt.


RSS 2.0